28-річний нелегал з Кот-д'Івуа́ру сім років намагався легалізуватися в Україні

Опубліковано:

28-річний молодик з Кот-д'Івуа́ру пробував нелегально потрапити до Румунії. Його затримано прикордонниками відділу "Хижа" Мукачівського загону. 

Про появу у прикордонні невідомого з африканською зовнішністю охоронців держрубежу повідомили місцеві мешканці. Негайно прикордонниками було організовано оперативно-розшукові заходи, в результаті яких на околиці селища Хижа Виноградівського району вказану особу затримали. Чоловік віком 28 років прямував у бік кордону, жодних документів при собі він не мав, а прикордонникам повідомив що є громадянином   Кот-д'Івуа́ру. 

Під час фільтраційних заходів, прикордонники з'ясували, що на територію України іноземець потрапили законним шляхом  близько семи років тому. Деякий час проживав у Києві, потім переїхав до Одеси. Увесь час чоловік намагався  будь – яким чином легалізуватись в Україні.  Зрештою вирішив незаконно потрапити до однієї  з країн Євросоюзу з метою покращити своє життя.

Хто допомагав нелегальному  мігранту в організації незаконної подорожі встановлюється. Наразі затриманого  доставлено до пункту тимчасового тримання Мукачівського прикордонного загону. Подальшу долю мандрівника та оцінку його діям  визначатиме суд.

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

Про Захід