Броньківцям, яким стихія знесла будинки, компенсують вартість житла (Фото)

Опубліковано:

Днями в с.Бронька на Іршавщині були зруйновані три підтоплені будинки. Геннадій Москаль, голова ОДА, разом із керівництвом району та обласного управління держслужби з надзвичайних ситуацій оглянув підтоплені дворогосподарства та соціальні об'єкти, зустрівся з місцевими селянами й дав доручення щодо якнайшвидшої ліквідації наслідків стихії.
– Найперше завдання – це забезпечити житлом три сім'ї, чиї будинки не витримали напору води й обвалилися, – наголосив Г.Москаль. – Тут можливі два варіанти – або люди знайдуть собі схожі за параметрами будинки за ринковою ціною в Броньці чи сусідніх селах, а ми придбаємо їх за рахунок обласного бюджету, або ж надамо цим сім'ям матеріальну допомогу для будівництва нового житла на старому місці. В будь-якому разі люди не залишаться без даху над головою. Водночас ще раз хочу наголосити, що Закарпаття – це регіон, який знаходиться в зоні постійного ризику щодо різних природних катаклізмів. У всьому цивілізованому світі вартість зруйнованого житла компенсує не бюджет, а страхові компанії, тому закарпатцям також слід переходити до цієї практики.
Крім приватного житла в Броньці підтоплений дитсадок, який довелося закрити. В приміщенні було до півметра води, тому тут доведеться повністю міняти підлогу й закупити нові меблі. Необхідне фінансування буде виділено або з обласного бюджету, або з благодійного українсько-чеського фонду "ВІЗА".
Наступного тижня в Броньку будуть направлені фахівці Басейного управління водних ресурсів р.Тиса, які оглянуть пошкоджені паводком береги р.Боржава й визначать необхідні роботи для регуляції русла.

Про Захід