Закарпатські рятувальники займаються ліквідацією льодових заторів (Фото)

Опубліковано:

Станом на 16:00 4 лютого у Іршавському, Тячівському, Перечинському, Рахівському, Мукачівському, Хустському та Виноградівському районах Закарпатської області залишаюся підтопленими 277 дворогосподарств та 649,3 га сільгоспугідь:

– Хустський район  – 165 дворогосподарств;

– Іршавський район – 56 дворогосподарств;

– Мукачівський район – 23 дворогосподарства;

– Перечинський район – 20 дворогосподарств;

– Тячівський район -12 дворогосподарств;

– Рахівський район – 1 дворогосподарство;

– Виноградівський район – 385 га сільгоспугідь та 4,3 га присадибних ділянок;

Через танення снігу та скресання криги на річках  Боржава, Іршавка, Хустець, Байлова, Лютянка  утворилося 10 льодових заторів.

Паводковою водою перелито дорожнє полотно на дорозі місцевого значення у Виноградівському  районі с. Шаланки (висотою до 0,5-0,8 м).

За інформацією місцевих органів влади евакуація населення не планується.

Підрозділами ДСНС та комунальними службами області у всіх постраждалих районах проводяться роботи по відводу води з території дворогосподарств та відкачування води з підвалів у Тячівському, Рахівському, Іршавському та Мукачівському районах.

Для ліквідації льодових заторів криги залучено 5 піротехнічних розрахунків від Закарпатської, Івано-Франківської Тернопільської, Хмельницької областей та 2 Спеціального центру швидкого реагування (м. Дрогобич).

До ліквідації наслідків підтоплень залучено підрозділи ДСНС та комунальні служби Закарпатської області: всього 251 чол. та 40 од. техніки, у тому числі від УДСНС України у Закарпатській області 30 чол. о/с та 10 од. техніки, 2 плавзасоби.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід