На Свалявщині “плавала” Пасіка: затоплено 15 дворогосподарств

Опубліковано:

Вчора, 2 лютого, близько 19:10 у селі Пасіка на Свалявщині було підтоплено близько 15 приватних домогосподарств (висота води близько 15 см). Вода перелилася через трасу Київ-Чоп, поблизу с. Голубине Свалявського району (протяжність 100 м, висота 10 см). Все це результат стрімкого танення снігу, дощі та через захаращеність придорожніх канав.

Станом на 22:20 опади припинились. У селі Пасіка: захаращеність придорожніх канав розчищена, мішками з піском зведено тимчасові укріплення, проводився відвід води з території підтоплених домогосподарств, вода зійшла самопливом. Загроза підтоплення житлових будинків ліквідована, відселення громадян не проводилась.

У селі Голубине захаращеність придорожніх канав розчищена, вода зійшла самопливом. Рух транспортних засобів по даній ділянці дороги не припинявся.

До ліквідація наслідків негоди від Свалявського РВ У ДСНС України у Закарпатській області залучалося 2 од. техніки та 8 чоловік особового складу.

Нині, 3 лютого, близько 03:40 внаслідок танення снігу, випадання дощу та утворення льодового затору на річці Боржаві в с. Бронька Іршавського району на вул. Станційній сталось підтоплення житлового будинку та орієнтовно 20 приватних домогосподарств (висота води близько 30-50 см.).

Житловий будинок одноповерховий, розміром 10х12х5м, розташований за 90 м від русла річки Боржава. В будинку проживали 4 особи, серед яких і дитина. Всіх мешканців житлового будинку евакуйовано та переселено до родичів.

О 04:50 відбулось засідання Міжвідомчого штабу з ліквідації даної події під головуванням голови Іршавської РДА.

До місця утворення льодового затору направлено відділення групи піротехнічних робіт АРЗ СП УДСНС України у Закарпатській області.

До ліквідація наслідків негоди станом на 05:00 залучено:

– Іршавський РВ УДСНС України у Закарпатській області (2 од. техніки, 10 о/с) ;

– ГПРВ Іршава АРЗ СП (3 од. техніки, 3 чол.);

місцеве населення ( 20 чол.). 

Управління ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід