На Закарпатті нові таланти відкриватиме новий унікальний фестиваль

Опубліковано:

Підтримати творчо обдаровану молодь, виявити таланти та відкрити нових зірок покликаний новий мистецький турнір, який започатковують на Закарпатті.

Перший Міжнародний конкурс-фестиваль "Stankovych fest" відбудеться з 9 по 12 лютого на базі двох санаторіїв на Свалявщині – малій батьківщині нашого земляка, всесвітньовідомого композитора Євгена Станковича. Про творчий задум, а також підготовку та проведення цього мистецького заходу, який планують зробити щорічним, організатори розповіли під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА.

Учасники змагатимуться у чотирьох вікових категоріях від 5 до 25 років у номінаціях: музичне, хореографічне та образотворче мистецтво. У конкурсах виступатимуть індивідуальні виконавці, ансамблі та великі колективи.

"Номінація юний композитор – родзинка нашого конкурсу, – каже член журі фестивалю, керівник Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук. – Загалом ми отримали заявки на участь у конкурсі з усіх областей України, а також з-за кордону – Угорщини та Словаччини".

Оцінюватиме виступи міжнародне журі, в складі якого відомі діячі культури світового рівня. Серед них – Етелла Чуприк, Володимир Микита, Михайло Чембержі, Олександр Олійник, Лілія Сандулеса, Віктор Плоскіна. Головуватиме ж в журі сам композитор Євген Станкович.

Для гостей фестивалю також передбачена насичена культурна програма та змістовне дозвілля. Зокрема, наприкінці кожного конкурсного дня члени журі проводитимуть майстер-класи для учасників змагань.

Призовий фонд фестивалю становить 30 тисяч гривень. Спеціальні призи підготовані і від журі та окремо від Євгена Станковича.

Відкриє фестиваль-конкурс концерт членів журі 9 лютого у санаторії "Квітка Полонини", в той же день розпочнуться конкурсні прослуховування. Урочисте нагородження та гала-концерт переможців відбудеться 12 лютого в атріумі будівлі Закарпатської ОДА.

Про Захід