Упродовж січня цього року львівські митники викрили вісім спроб ввезення автомобілів за підробленими документами

Опубліковано:

Так, у пункт пропуску "Шегині – Медика" смугою руху "зелений коридор" заїхав транспортний засіб "Audi A6"2001 року випуску під керуванням громадянина України. До митного оформлення як підставу для переміщення через митний кордон України автомобіля він подав доручення, що дає право на тимчасове користування згаданим автомобілем.

Під час митного контролю виникла підозра щодо підробки цього доручення, тож було прийнято рішення здійснити перевірку автентичності документа, поданого громадянином.

На письмовий запит Львівської митниці ДФС до польської сторони отримано відповідь, згідно з якою це доручення канцелярія нотаріальної контори не видавала, нотаріус не підписував, тобто воно є підробленим.

За такою схемою митники викрили ще 7 спроб незаконного переміщення транспортних засобів. Серед вилучених автомобілі "Toyota Camry" 1996 р. в., "Volkswagen LT35" 1998 р.в. та інші.

В усіх випадках зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. За цим фактами запроваджуються справи про порушення митних правил, які скерують до суду для визначення покарання.

ГУ ДФС у Львівській області

Про Захід