Вчора засідала Вчена рада УжНУ

Опубліковано:

Вчора, 26 січня, відбулось засідання Вченої ради УжНУ. Серед основних питань – результати наукової роботи, інформаційна діяльність університету, навчальна, виховна та наукова діяльність факультету міжнародних відносин, визнання здобутого в іноземному вищому навчальному закладі наукового ступеня та низка інших.

Розпочав засідання ректор університету Володимир Смоланка, який традиційно привітав іменників, членів Вченої ради, що святкували дні народження впродовж останніх двох тижнів. Першим звітував проректор з наукової роботи Ігор Студеняк, який доповів про результати наукової роботи за 2016 рік та завдання на 2017. Він зазначив, що до наукового розвитку вишу доклало зусиль більше тисячі науково-педагогічних працівників, саме тому минулий рік був дуже продуктивним у цій сфері.

Про інформаційну діяльність університету доповів директор інформаційно-видавничого центру Василь Ільницький. Він зазначив, що діяльність інформаційної сфери УжНУ упродовж минулого року була спрямована на забезпечення оперативного і всебічного висвітлення багатогранного життя УжНУ  та його структурних підрозділів на власних інформаційних ресурсах, та поширення об'єктивної інформації про діяльність колективу у закарпатських та всеукраїнських ЗМІ.

Декан факультету міжнародних відносин Микола Палінчак доповів про нещодавні структурні зміни факультету, а саме введення нових спеціалізацій, про роботу кафедр та різноманітні напрямки роботи факультету. Зокрема, декан факультету наголосив на поглибленні міжнародної діяльності факультету.

Вченою радою вишу також було заслухано інформацію голови Комісії з визнання документів про здобуті в іноземних установах освітні та наукові ступені, проректора з навчально-вихованої робити Мирослави Лендьел про визнання здобутого в іноземному вищому навчальному закладі наукового ступеня в.о. декана медичного факультету №2 Василя Калія.

Вчена рада затвердила кандидатури на призначення іменних та персональних стипендій університету за результатами зимової сесії, навчальні плани, а також  перейменувала кафедру  біохімії, фармакології та фізичних методів лікування на кафедру біохімії, фармакології та фізичних методів лікування з курсом аналітичної медицини, затвердила Положення про порядок призначення і виплати стипендій студентам, клінічним ординаторам, аспірантам і докторантам УжНУ.  

Прес-служба УжНУ

 

Про Захід