Пряма мова: Заступник міського голови Ужгорода про звинувачення в хабарництві і «втечу» в Угорщину

Опубліковано:

Сьогодні, 27-го січня, перший заступник міського голови Ужгорода Іштван Цап зустрівся з журналістами для того, аби прокоментувати резонансну ситуацію, щодо обшуків у міськраді та заяв Генпрокурора.

"Багато дивних речей відбувалося за ці пару днів. Я думав, що сюжет з Щуром це пік популярності. Я був дуже здивований цією заявою. Офіційно я по сьогоднішній день у відрядженні, яке було заплановане раніше. Тому згорнув декілька зустрічей, і щоб не було інсинуацій на цю тему, чим швидше повернувся у місто і в першу чергу йду на зустріч до працівників прокуратури. Не було нічого, ніякої повістки. Наскільки мені відомо вчора принесли повідомлення про підозру, а це взагалі дивно: навіть не поспілкувавшись, не відібравши пояснення – вже вчиняються певні процесуальні дії. Судячи з ажіотажу, мабуть, є певні підстави вважати, що це доволі гарно зрежисована ситуація. Але не буду давати оцінку цим речам", – пояснив Іштван Цап.

"Чи не простіше було в тій ситуації, якщо була задіяна прокуратура, спецслужби, дочекатися, коли мені передадуть гроші, щоб напевне затримати й одягнути наручники? Не вийшло. Потім захотіли картинку – він у бігах. Не вийшло, я сам прийшов. Подивимося, що буде далі. 

Ворогів багато. Я тільки перерахую декілька речей. На початку каденції було ініційовано мораторій на виділення землі. Ми прекрасно розуміємо, що мораторій на виділення вільної комерційної землі у багатьох відібрав спокусу нею розпоряджатися. Тобто тут нам спокійніше живеться. Але тим, хто хотів би розпоряджатися цією землею, звичайно це створює проблеми. Можливо, вже забули, але щодо ділянки біля драмтеатру йде серйозна війна, а я виступив позивачем в цій справі, аби повернути землю громаді. Ринкова ж вартість цієї ділянки вимірюється не 5 нулями". 

Щодо особи, яка начебто несла готівку заступнику міського голови, то Іштван Цап зауважив, що не знайомий з нею особисто: "Якщо це та людина яку я бачив у коридорах, то він заходив до мене і намагався дати мені якісь гроші, але я його зі скандалом вигнав. Йому прямо пояснили, що нема чого з такими речами сюди ходити. Треба розуміти, що таких "рішал" багато ходить по міськраді. Але вони отримують від ворот поворот. 

Вдома нічого не знайшли. Напевно було прикро вражені цим фактом. Наскільки мені відомо зі слів старшого сина забрали його 5 тисяч євро, які він собі десь відклав, бо продав свою машину (Ауді).

Є багато питань, на які треба давати відповіді. Напевно, багатьом би хотілося бачити мене десь в бігах. Десь закритим. Насолив за рік багатьом, нічого, я знав на що іду. І знав що кожне таке рішення – це конфлікт.

Багато хто не може пробачити нашу активність по системі Прозоро, впровадження Є-квитка тощо. Багато є питань, за які щонайменше можуть спалити авто.

Я прочитав що в мене вже угорський паспорт, що я закордоном. Але паспорта у мене немає. Є підстави вважати, що якась певна тенденційність відбувається. Ніхто ні від кого не ховається, і я хотів би, аби ці процеси відбувалися прозоро і публічно, і хотів би вас просити сприяти цьому. Тому що є люди, сили, які б хотіли кулуарно тут дещо порішати", – наголосив Іштван Цап.

"Про Захід"

 

 

Про Захід