Іршавські рятувальники провели профілактичні відпрацювання (Фото)

Опубліковано:

Зимою частішають випадки отруєння людей чадним газом. Тільки з початку 2017 року до рятувальників вже 5 разів надходила інформація про отруєння людей ймовірніше за все внаслідок чадного газу. Статистичні дані свідчать, що зазвичай це відбувається через порушення правил експлуатації газових приладів, пічного опалення та нехтування іншими елементарними правилами безпеки життєдіяльності.

Тож проведення профілактичної роботи щодо недопущення загибелі та травмування людей внаслідок отруєння невидимим вбивцею – чадним газом є одним із актуальних завдань оперативно-рятувальної служби. Приєднались у цій просвітницькій місії до рятувальників і підрозділи ПАТ “Закарпатгазу”. Вже проведено відпрацювання у Виноградівському районі, де саме сталося 2 випадки отруєння людей, один з яких закінчився  трагічно – загибеллю двох батьків. Внаслідок чого двоє неповнолітніх дітей осиротіли. Сьогодні, 26 січня, дійшла черга й до Іршавського району, де також зафіксовано 2 випадки отруєння. Інформаційно-профілактичний захід  проведено у вигляді пожежно-профілактичного відпрацювання.

Спочатку рятувальники Іршавського РВ У ДСНС спільно з представниками поліції, районного відділення ПАТ “Закарпатгазу” та районних електромереж провели бесіду з керівництвом міської ради, депутатським корпусом, завідуючими дошкільних навчальних закладів, іншими зацікавленими службами та активом міста. Темою засідання окрім правил пожежної безпеки, зокрема, стало й запобігання випадкам отруєння чадним газом населення.

Далі учасники відпрацювання поділились на групи та вирушили містом для того, аби роз'яснити ці правила безпосередньо самим містянам. Окрім спілкування, громадянам було роздано листівки, в яких детально описано всі правила,  дотримання яких дозволить зробити своє життя більш безпечним. Ніхто не залишився поза увагою рятувальників. Сподіваймось, що такі заходи у подальшому сприятимуть кращій пожежній обстановці у місті.

 

 

У ДСНС України у Закарпатській області

 

 

Про Захід