В Івано-Франківську порушили карну справу проти бійця АТО, який “врізав” міському депутату (Документи, Відео)

Опубліковано:

Учаснику АТО Олексію Замковому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Про це франківець повідомив на своїй сторінці у соцмережі.

Справу відкрили за частиною 1 статті 126 Кримінального кодексу України.

Ще у вересні минулого року в Івано-Франківську відбулися громадські слухання, де говорили про детальний план забудови території (ДПТ) між вулицями Макогона-Промислова-Крайківського. Там хочуть збудувати 33 багатоповерхівки — мешканці мікрорайону проти. Там і спалахнув конфлікт між Замковим та міським депутатом-свободівцем Петром Гавришем.

Мешканці району хотіли, аби збори вів тамтешній активіст Олексій Замковий. Але депутат Петро Гавриш був проти – мовляв, це незаконно.

Гавриш заявив, що Замковий вводить мешканців в оману. Той хотів заперечити, забирав у Гавриша мікрофон. Тоді депутат відштовхнув активіста, а у відповідь отримав удар в обличчя, потім сам намагався зачепити Замкового ногою… Розбороняти підбіг керівник “Муніципальної варти” Олексій Кухарук.

Олексій Замковий після цього вибачився за нестриманість, кликав Петра Гавриша до мікрофона, але той не підійшов. Нині справа дійшла до суду.

Додамо, що умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, – карається штрафом, громадськими або виправними роботами.

 

 

Про Захід