«Район отримав автобуси за 2 774 000 грн і водночас зумів зекономити кошти на не менш важливі потреби, – Олександр Пацкан

Опубліковано:

Навколо купівлі шкільних автобусів і ремонту доріг на Хустщині ведуться й досі неоднозначні розмови та маніпуляції. Щоб поставити крапку в ситуації, на своїй сторінці в ФБ коментар дав голова Хустської райради Олександр Пацкан:

– Вважаю за необхідне роз'яснити ситуацію навколо купівлі шкільних автобусів для Хустського району та виділення коштів на ремонт найбільш проблемних доріг Хустщини у минулому році.
Влітку 2016 року Хустська районна рада розглядала пропозицію, внесену райдержадміністрацією, щодо розподілу коштів районного відділу освіти, молоді та спорту.
1 030 000 з цієї суми пропонувалося додатково виділити на співфінасування щодо придбання двох шкільних автобусів. Хустська районна рада виділила 2 400 000 грн.,та відмовилась голосувати за виділення 1 030 000 грн. і спрямувала дані кошти на ремонт доріг.

Як голова райради, запропонував звернутися по фінансову допомогу для придбання автобусів до обласної ради, зекономлені ж таким чином гроші перерахувати облавтодору для ремонтів найпроблемніших доріг Хустського району.
Депутати погодилися з таким рішенням, тому незабаром я зустрівся з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Геннадійовичем Москалем і ми узгодили, що район отримає гроші для співфінасування придбання шкільного транспорту з обласного бюджету.
Отримавши додатково з обласного бюджету 832 тисячі гривень, ми придбали два автобуси. Разом з тим, за рахунок залишку Хустської районної освітянської субвенції ми повернули в обласний бюджет 204 000 цільових коштів на придбання шкільних автобусів .
Таким чином район отримав автобуси за 2 774 000 грн.і водночас зумів зекономити кошти на не менш важливі потреби.
21 вересня 2016 році на сесії районної ради депутатський корпус прийняв рішення направити 1,430 000 на ремонт доріг по районній програмі.
Ремонти мали відбутися на автомобільних дорогах районного значення. Всього,згідно із програмою, – 14 дорогах.
Контроль за виконанням рішення депутати поклали на райдержадміністрацію Хустського району. З невідомих мені причин адміністрація так і не перерахувала цю суму Облавтодору, і кошти освоєні не були. Однак ці гроші не втрачені. Районна рада повторно проголосує щодо виділення цих коштів на ремонти і вже в 2017 році, дуже сподіваюся, роботи будуть виконані.
Закликаю колег вгамувати свої політичні й кар'єрні амбіції та об'єднатися для того, щоб принести користь нашому району. Спільними зусиллями ми зможемо покращити й інфраструктуру, й соціальну та економічну сфери рідної Хустщини.

Про Захід