Польські митці колядували для своїх закарпатських колег

Опубліковано:

       Народний музей літератури Закарпаття, який діє при обласній організації Національної спілки письменників України набув доброї слави серед шанувальників художнього слова у нашому краї, а також за межами області і прикордонних регіонах сусідніх країн. Адже тут представлена не лише творчість закарпатських літераторів, але й їх колег по перу – українських письменників Словаччини, Румунії, Угорщини, Польщі.

       У музеї літератури краю проводяться екскурсії, творчі зустрічі, презентації нових книг, відзначаються ювілеї і пам'ятні дати.

       У п'ятницю, 20 січня, народний музей літератури Закарпаття з ініціативи голови Закарпатського осередку всеукраїнської громадської організації “Бойківщина ХХІ століття” Галини Ігнацевич відвідала творча група із Сяноцького повіту Підкарпатського воєводства, учасники якої приїхали в Ужгород на урочистості, пов'язані зі святкуванням Різдва Христового, Водохреща.

      Гостей із Польщі, які прийшли з веселою, життєрадісною колядкою, віншуваннями сердечно привітали голова обласної письменницької організації НСПУ Василь Густі, член правління ЗООНСПУ Олександра Ігнатович.

      Українці з Польщі проявили неабиякий інтерес до історії обласної організації НСП  України, якій у минулому році виповнилося 70 років. Йшлося також про можливі аспекти розширення творчих контактів літератури двох регіонів – Закарпатської області та Підкарпатського воєводства.

      На добру згадку про зустріч Василь Густі від імені спілчан краю подарував гостям бібліотечку нових видань закарпатських письменників. А вони, в свою чергу, відгукнулись у віддяку голосною колядкою і щедротним бойківським віншунком.

 

                                                                                                       В.Чорногор

Про Захід