Угорськомовного закарпатського письменника вітали із 60-літтям

Опубліковано:

Цими днями відомому угорськомовному закарпатському літератору, члену Національної спілки письменників України, лауреату багатьох всеукраїнських, обласних, зарубіжних літературних відзнак Карою Баллі виповнилось 60 красних літ.

На адресу ювіляра надійшло багато вітань від друзів, колег по перу, шанувальників його творчого доробку. До речі, твори Кароя Балли, перекладені українською мовою, вийшли окремими виданнями, друкувались в обласній і всеукраїнській періодиці. У свою чергу Карой Балла велику увагу приділяє творчому доробку українських колег, перекладає, всіляко популяризує його в місцевій пресі та в Угорщині.

Привітати письменника Кароя Баллу у день його народження – 17 січня, прийшли заступник начальника управління культури Закарпатської облдержадміністрації Ілдіко Молнар, голова спілчанського осередку краю Василь Густі, член правління обласної організації НСПУ Олександра Ігнатович.

Вони вручили ювіляру Почесну Грамоту Закарпатської обласної ради за творчі здобутки та вагомий внесок у розвиток української  літератури, популяризацію українського художнього слова за рубежем, зокрема в Угорщині.

Подякою голови Закарпатської обласної державної адміністрації вшановано дружину ювіляра, відому угорськомовну письменницю, члена Національної спілки письменників України – Єву Берніцкі-Балла.

Карой Балла і Єва Берніцкі-Балла щиро подякували за увагу до їх творчості з боку місцевої влади, читачів.

                                                                                                                    В.Чорногор

 

 

 

 

Про Захід