Про зміни до Податкового кодексу України говорили на кущовому семінарі в Ужгороді

Опубліковано:

 

Сьогодні в обласному центрі Закарпаття відбувся кущовий семінар для платників податків міста Ужгорода та Ужгородського району. Дізнатися про новації в податковому законодавстві, які набрали чинності з 1 січня 2017 року, прийшло майже 100 суб'єктів господарювання, бухгалтерів та підприємців.

Відкрив семінар Юрій Сакалош – заступник начальника Головного управління ДФС у Закарпатській області.

– Шановні платники податків завдячуючи вашій наполегливій, ефективній роботі та високій податковій культурі, 2016 рік ми завершили зростанням податкових надходжень і стабільним наповненням місцевого та державного бюджетів. Місцевий бюджет області минулоріч отримав понад 2 млрд 685 млн грн. Ця сума податкових надходжень більша на 53,6% ніж у відповідному періоді 2015 року. У грошовому еквіваленті це майже 1 млрд грн, – зазначив Юрій Сакалош.

– Починаючи з нового року набула чинності значна кількість законодавчих норм. Проте сьогодні тут присутні фахівці, які спробують відповісти на ті питання, які найбільше вам цікаві, ті питання, з якими ви стикаєтесь під час ведення господарської діяльності, – підкреслив заступник керівника фіскальної служби області.

Відтак Марта Волощук – Голова правління Територіального відділення Асоціації платників податків України розповіла про загальні положення адміністрування податків і зборів та особливості кампанії декларування доходів громадян – 2017 року.

Фахівці Головного управління ДФС у Закарпатській області звернули увагу присутніх на зміни, внесені до Податкового кодексу України в частині оподаткування податком на доходи фізичних осіб та справляння єдиного податку у 2017 році; зміни щодо справляння єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування; зміни, внесені до Податкового кодексу України в частині оподаткування прибутку підприємств та заповнення декларації з податку на прибуток.

Крім того працівники фіскальної служби роз'яснили актуальні зміни в частині оподаткування податком на додану вартість та відшкодування ПДВ, адміністрування екологічного податку, транспортного податку, рентної плати та плати за землю та інші.

Варто зазначити, що присутні фахівці Виконавчої дирекції Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової витрати працездатності та Управління Держпраці у Закарпатській області розповіли учасникам семінару про зміни до законодавства щодо виплат найманим працівникам у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та про зміни до законодавства щодо оплати праці найманих працівників.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід