У мукачівських амбулаторіях можна буде здавати аналізи

Опубліковано:

З 2017 року пацієнти, які відвідують амбулаторії сімейного типу будуть мати змогу здавати аналізи на базі цих закладів. Також для амбулаторій й надалі закуплятимуть нове обладнання, – про такі плани роботи розповів Євген Мешко, керівник Центру первинної медико-санітарної допомоги. На стадії опрацювання й пропозиція щодо облаштування амбулаторії в місці компактного проживання ромів. "Минулоріч вже організували медичний пункт, де три рази на тиждень фахівці приймали ромське населення, але бачимо, що доцільно створити і амбулаторію", – каже керівник Центру.

Наразі до структури Центру, який працює з квітня минулого року,  входить 10 лабораторій. Минулоріч в кожен заклад коштом бюджету закуплено електрокардіографи, дитячі ваги, ростоміри, оснащено кожного сімейного лікаря глюкометром, тож зараз кожен пацієнт за лічені хвилини має змогу виміряти рівень цукру в крові.

"Нам вдалося організувати проведення щеплення для населення. Також в наявності є тести для виявлення наркотичних речовин в організмі. Якщо в батьків є підозра, що їх діти вживають наркотики – вони можуть провести тестування на базі лабораторій,"- зазначає Євген Мешко.

Також керівник Центру нагадує, що на прийом до амбулаторій можна записуватися за телефоном – це дозволяє зменшити черги до лікарів.

Мукачівська міськрада

Про Захід