Які страви найнебезпечніші для здоров'я людини? (ВІДЕО)

Опубліковано:





 Лікар-гастроентеролог назвав найнебезпечніші для здоров'я людини страви. Всі п'ять місць у списку шкідливих харчів зайняв фаст-фуд, йдеться в сюжеті програми “Територія обману”. ТСН

На п'ятому місці закріпилися заморожені та приготовлені до споживання напівфабрикати. У них містяться небезпечні для здоров'я токсини, до того ж, сам процес їхнього приготування порушений.

Четверте місце у вбивчому списку зайняли шаурма та бутерброди. Лікарі порівнюють їхню дію на організм людини з бомбою уповільненої дії.

Поєднання хліба та смаженого м'яса з великою кількістю соусу – це канцерогени та білки, що розкладаються. Така маленька бомба уповільненої дії”, – розповідає експерт. 

Третє місце у рейтингу небезпечної їжі зайняли хот-доги.Сосиски у них роблять з чого завгодно, тільки не з м'яса: крохмалю, антиоксидантів, стабілізаторів, загусників, посилювачів смаку та солі.

“Срібну медаль” у змаганні на найбільшу шкоду для людини вибороли біляші. Їх смажать у розпеченій олії, що містить багато канцерогену.

Перше місце і страва, від якої гастроентерологи радять відмовитися раз і назавжди – картопля фрі. “Підступність цього продукту виводить його на перше місце, і, найнеприємніше, велика кількість жирів.

Поєднання крохмалю та жирів призводить до того, що, вживаючи цю страву хоча б тричі на тиждень, наш генетичний матеріал зазнає змін”, – попередила лікар. Вживання смаженої картоплі фрі може викликати генетичні вади та різні спадкові захворювання.

Вказані у рейтингу страви можна їсти не більше двох разів на тиждень, але набагато краще взагалі від них відмовитися. Смакові домішки роблять з людей харчових наркоманів. Як повідомлялося раніше, українців труять цукерками, що викликають онкологічні та серцеві захворювання. Деякі солодощі на третину складаються з небезпечних для здоров'я людини транс-жирів.

Відео – ТУТ
 


Про Захід