На Закарпатті митники виявили правопорушення при «імпорті» секонд-хенду (Фото)

Опубліковано:

Днями працівники Закарпатської митниці ДФС припинили спробу незаконного ввезення на територію України нового одягу вартістю понад 4300 Євро. Цей одяг, разом із іншим, по документах – "вироби з текстилю бувші у використанні", імпортувався з Будапешту в Київ. Варто зазначити, що наразі встановлена ціна тільки для того одягу, який містить ярлики, вартість іншого одягу буде встановлена додатково.

Згідно з поданими до митного контролю товаросупровідними документами, а саме CMR та інвойсу через митний кордон України в митному режимі "імпорт" переміщувався товар – "вироби з текстилю бувші у використанні", загальною вагою брутто 17 603 кг та загальною вартістю 17 955 Євро.

Під час проведення митного контролю та митного огляду товару з повним його вивантаженням, перерахунком та ідентифікацією виявлена невідповідність.

Зокрема, працівники митниці виявили, що у поліпропіленових мішках знаходиться на 303 кг менше одягу, який був у використанні, ніж це було заявлено у товаросупровідних документах, крім того, виявлено ще майже 105 кг взуття, що використовувалося, а також новий одяг різних торгових марок, різних артикулів (жилети, штани, спідниці, куртки, шкарпетки, колготки, кофти, светри, головні убори тощо).

Доступ до незаявленого товару став можливим після часткового вивантаження мішків з одягом бувшим у використанні та розпакуванням мішків з новим одягом та взуттям, що було у вжитку.

Таким чином, керівником іноземного підприємства, громадянином Угорщини, вчинені дії спрямовані на переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу доходів і зборів України, як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві дані щодо найменування, асортименту, ваги та вартості товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, в подальшому справу буде направлено до суду.

ДФС у Закарпатській області 

Про Захід