Завтра в Мукачеві дітей безкоштовно розважатимуть виставами й іграми

Опубліковано:

13 січня до Мукачева завітає свято “Дитяча подорож на старий Новий рік” у рамках проекту “Подорожуючі ляльки”. Цим святом завершується цикл спільного показу дитячої словацько-української вистави “Чарівна повітряна куля” – від Закарпатського обласного академічного театру ляльок та Кошицького лялькового театру.

Досі, нагадаємо, завдяки проекту подібні свята вже відбулися в селищах Середнє Ужгородського району, Королево Виноградівського району, містах Свалява, Ужгород і ось тепер у Мукачеві – це саме ті місцевості, в яких розгортаються події вистави.

Постановка створена словацьким режисером Паволом Угером та драматургом Іваном Согелом, художником із Києва Ольгою Філончук та ужгородським композитором Олександром Ухачем.
Вся матеріальна частина (декорації, реквізит, ляльки, маски, костюми), а їх дві – для української та словацької сторін відповідно – були виготовлені Закарпатським академічним обласним театром ляльок.

До слова, аналогічні п’ять спільних показів відбулися також у містах Східної Словаччини.

Так, цього разу виставу “Чарівна повітряна куля” демонструватимуть у приміщенні Закарпатського обласного театру драми і комедії (м.Мукачево, пл.Миру, 1) о 13.00 (українська частина) та о 14.10 (словацька частина).

А в мукачівському Парку Перемоги о 14.00 паралельно розпочнеться розважальне дійство для дітей – інтерактивна програма “Дитячі розваги на старий Новий рік” – з іграми, конкурсами, подарунками та цікавими призами.

Вхід на територію свята – вільний.

Захід організовують ГО “Асоціація студентів-економістів Закарпаття” та Закарпатський академічний обласний театр ляльок за сприяння управління економіки та транскордонного співробітництва виконавчого комітету мукачівської міської ради, реалізується він у рамках проекту “Подорожуючі ляльки”, який, своєю чергою, фінансується з гранту Норвезького королівства за допомогою Норвезького фінансового механізму та співфінансування з державного бюджету Словацької Республіки.

Ніна Малишка, театрознавець

Про Захід