Єпископи УГКЦ закликають світову спільноту до єдності

Опубліковано:





 Україна зранена кровоточить на сході — мирна суверенна держава зазнала прямого військового вторгнення з боку північного сусіда. Водночас триває нечувана за масштабами ненависть та спотворення істинного стану речей пропагандою, яка є не менше руйнівною, ніж зброя масового ураження. Увесь світ став свідком, як упродовж останніх місяців на теренах України агресор чинить злочин проти людства.

І ось у цей трагічний час скликається синод єпископів Української греко­католицької церкви (УГКЦ) у Львові, на який зібралося 40 єпископів з усього світу, щоб підтримати ініціативи державних, громадських та церковних діячів України на захист нашої Батьківщини та утвердження миру. Учасником синоду був і єпископ­ординарій Мукачівської єпархії преосвященний владика Мілан Шашік.

Враховуючи всю складність ситуації, а також те, що у жовтні відбудуться вибори до Верховної Ради України, синод звернувся з синодальним посланням до віруючих УГКЦ та всіх людей доброї волі. “Нині нам потрібна єдність — об'єднання не навколо політичних фігур, а навколо спільного розуміння нашого майбутнього”, — це головний мотив, що чітко проглядається в тексті послання.
“Звертаємося до політиків — чинних і тих, що будуть обраними. Ви приходите до влади в неймовірно складний час. Зараз не пора втішатися здобутими благами — це час жертовності. Довірена вам влада передбачає насамперед відповідальність перед людьми, які вам довірилися. Нехай завжди буде перед вами жертва Небесної сотні Майдану, а тепер уже й тисяч загиблих українських воїнів і мирних мешканців сходу. Нехай це стане мірилом для кожного вашого рішення”, — йдеться в посланні.

Ми довірилися Богові в час великого випробування перед Україною, перед кожним українцем. Він сказав: “Не бійтеся! Ідіть! Я буду з вами!”. У цьому ми можемо бути певними. Тому йдімо разом із Богом!
Як повідомив помічник єпископа владика Ніл, тексти синодального послання до віруючих та звернення синоду єпископів УГКЦ направлені всім священикам Мукачівської єпархії для поширення їх до людей.

Володимир МАТЕЙКО


Про Захід