На вихідні Ужгород фестивалитиме

Опубліковано:

Цими вихідними в Ужгороді пройде три святкові фестивалі, два з яких – нові.        Ужгородців та гостей обласного центру розважатимуть “афроукраїнці” у вишиванках – відомий гурт “Black stars”
        У кінці цього тижня на закарпатців та гостей краю чекають видовищні гастрономічний та колядницькі фестивалі, об'єднані однією оригінальною назвою – “Василя”. Новорічно-різдвяні веселощі триватимуть два дні поспіль в Ужгороді до дня Святого Василя Великого. 14 січня на площі Поштовій стартує обласний фестиваль-конкурс вертепів та колядницьких гуртів “Нова радість стала…”. Це свято проводиться в області вперше за ініціативи Геннадія Москаля, участь у ньому візьмуть колективи з усієї області. Їх виступи оцінюватиме компетентне журі, а завершиться день великим концертом. Почесними гостями фестивалю стануть колективи з-за меж краю. Зокрема, академічний ансамбль народної музики “Візерунок” з Тернопільщини, а також одеський шоу-гурт “Black stars”. Чорношкірі “афроукраїнці” у вишиванках співатимуть українських народних пісень та виконають хіти 80-х. Гурт завітає на свято на особисте запрошення Г.Москаля. Початок фестивалю-конкурсу – о 12.00.
Паралельно у винних підвалах “Совине гніздо” цього ж дня відкриється ярмарок вина, меду, сиру, фермерських продуктів. Гостей також частуватимуть традиційними закарпатськими наїдками, працюватиме дитячий майданчик, зона майстер-класів та генд-мейду. Гастрономічний ярмарок, який також проводиться з ініціативи Г.Москаля, триватиме два дні.
А в неділю, 15 січня, Закарпатський обласний музей народної архітектури та побуту запрошує відвідати один із найулюбленіших зимових фестивалів краю “Коляди в старому селі”, взяти участь у веселих колядуваннях і щедруваннях разом із іншими учасниками та господинями музейних хат. Фестиваль розпочнеться об 11.00 урочистою ходою з площі Театральної до музею. Об 11.30 відбудеться святкове богослужіння в Шелестівській церкві архангела Михаїла XVІІІ ст. на території скансену. Урочисте відкриття фестивалю та виступи колядницьких гуртів Закарпаття розпочнуться о 12.00. Охочі зможуть також скуштувати різдвяні страви Закарпаття, сфотографуватися з колядниками та відвідати ярмарок-продаж виробів народних майстрів краю.
Запрошуємо на свята закарпатців і численних туристів!
Прес-служба ОДА

 
 
 
 
 
Про Захід