На території України функціонує понад 3500 пунктів обігріву

Опубліковано:

6 січня в ДСНС України під головуванням Віце-прем'єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося засідання оперативного штабу з регіонами щодо ліквідації наслідків негоди в Україні.

Від Закарпатської області участь у нараді в режимі відео конференції взяли: заступник голови облдержадміністрації Олександр Петік, начальник Управління ДСНС Роман Гудак, керівник управління цивільного захисту Закарпатської ОДА Віктор Буришин та керівники інших зацікавлених обласних відомств, установ та організацій.

"Я наголошую на особистій відповідальності голів обласних держадміністрації, оскільки саме від їхніх дій залежить ефективна робота оперативних штабів з ліквідації наслідків негоди. У кожному регіоні необхідно й надалі здійснювати цілодобовий моніторинг синоптичної ситуації і у разі ускладнення обстановки негайно реагувати", – зазначив Геннадій Зубко.

У свою чергу, Голова ДСНС Микола Чечоткін поінформував учасників штабу, що впродовж 4-6 січня рятувальники витягли із снігових заметів 140 автомобілів, у яких перебувало 190 людей. В областях працює понад 3500 пунктів обігріву, у яких отримали допомогу більше 20 тисяч громадян. Служба порятунку розгорнула понад 100 мобільних пунктів.

"Зважаючи на складну синоптичну ситуацію 6 січня в Одеській та Миколаївській областях обмежено рух великовагового транспорту. Тож я звертаюся до водіїв з проханням утриматися від користування власними авто та поїздок на далекі відстані. Всі служби цілодобово працюють у посиленому режимі, щоб якомога швидше стабілізувати ситуацію", – зазначив Микола Чечоткін.

За даними Укргідрометцентру, впродовж 6-8 січня на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської, південних районів Київської, східних районів Вінницької областей сильні снігопади з утворенням снігового покриву висотою 25-30 см, на Одещині та Миколаївщині до 35 см, сильні тривалі хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Полтавській областях відкладення ожеледі на дротах, деревах та дорогах. Тож, шановні громадяни! Звертаємося до вас з проханням дотримуватися правил безпеки під час перебування на вулиці.

Про Захід