Посадовці Тячівської РДА не виплатили людям зарплату, а провели фінансову махінацію

Опубліковано:

Тячівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем службових осіб управління освіти Тячівської районної державної адміністрації, попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 364 КК України.

Як повідомив керівник Тячівської місцевої прокуратури Степан Жовнір, у ході вивчення матеріалів ревізії фінансово-господарської діяльності управління освіти Тячівської районної державної адміністрації  встановлено, що службові особи управління освіти райдержадміністрації, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно з корисливих мотивів не перерахували до загального фонду місцевого бюджету кошти на виплату заробітної плати працівникам, провели незаконні витрати фінансових ресурсів, внаслідок завищення вартості ремонтно-будівельних робіт, покрили витрати спеціального фонду за рахунок загального без відображення відповідних видатків загального фонду та занизили наявну кредиторську заборгованість по рахунках бухгалтерського обліку, чим спричинили збитки державним інтересам на загальну суму майже 300 тис.грн.

Санкція вказаної статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Про Захід