Волинські лісівники і чиновники наживаються на оборудках з деревиною — прокуратура

Опубліковано:

Керівники окремих волинських держлісгоспів разом з керівництвом Волинського облуправління лісового і мисливського господарства замішані в оборудках з деревиною, за що отримували неправомірну вигоду.

Про це йдеться у відповіді Волинській облраді за підписом прокурора області Максима Киричука, – повідомив у Facebook помічник першого заступника голови облради Андрій Білан, інформує "Волинь пост".

“Згідно з відповіддю, органами Національної поліції у Волинській області в 2016 році розпочато 206 кримінальних проваджень за фактами незаконних порубок лісу, що майже вдвічі більше, ніж в позаминулому 2015 році, а це – 116”, – написав Білан.

Як ідеться в документі, зараз правоохоронці розслідують оборудки навколо волинського лісу. 

“Також у ході слідства встановлено, що керівництвом окремих державних лісогосподарських підприємств області, за сприяння керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, організували реалізацію на користь суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності пиломатеріалів, у тому числі необлікованих, за зниженою вартістю, за що отримують вигоду”, – йдеться у відповіді Максима Киричука.

У 2016 році прокуратура скерувала до суду п'ять кримінальних проваджень, пов'язаних із зловживанням службовим становищем посадовими особами державних підприємств лісової галузі Волині.

У волинських лісгоспах процвітає корупція, - прокуратура
 
У волинських лісгоспах процвітає корупція, - прокуратура
Про Захід