Закарпатці у 2016-му сплатили понад 4,4 млрд грн

Опубліковано:

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області за оперативними даними інформують, що завдяки платникам податків краю протягом 2016 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 4 млрд 401 млн 893 тис. грн податків, зборів та інших обов'язкових платежів.

Зазначена сума перевищує показник 2015 року на 1 млрд 154 млн 093 тис. грн. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

За словами керівника органів ДФС Закарпаття, основне призначення податкових надходжень –забезпечення бюджету країни фінансовими ресурсами. Відтак, одні податки спрямовуються до місцевих бюджетів, інші – до державного бюджету. Грошові надходження, які отримали місцеві скарбниці, а це понад 2 млрд 684 млн грн, будуть спрямовані на вирішення потреб місцевих громад. Кошти, спрямовані до державного бюджету – більше 1 млрд 718 млн грн, забезпечуватимуть загальнодержавні потреби.

– Такий значний рівень надходжень забезпечено, перш за все, завдяки сумлінному виконанню громадянами конституційного обов'язку – добровільної сплати податків, а також ефективної роботи органів ДФС над вдосконаленням системи адміністрування податків і зборів та впровадженням електронних сервісів. Сподіваємось, що такі позитивні результати збережуться й у подальшому, – зазначає Олексій Петріченко.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід