Закарпатські депутати зареєстрували 368 проектних пропозицій інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку

Опубліковано:

Які можуть бути реалізовані на Закарпатті за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

Депутатам Закарпатської облради подано інформацію про перелік проектних пропозицій інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що планується реалізовувати за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році. В ній ідеться про те, що з метою продовження виконання пріоритетів та завдань Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року та Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року в області передбачається реалізація інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2017 році.

Зазначені проекти повинні бути зареєстровані на сторінці офіційного веб-сайту Мінрегіону (htpp//:dfrr.minregion.gov.ua) та забезпечені співфінансуванням з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків.

Станом на 19 грудня 2016 року на офіційному веб-сайті Мінрегіону зареєстровано 368 проектних пропозицій інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися в області за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

Запропоновані проектні пропозиції подані органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади і спрямовані, як для розвитку області в цілому, так і для розвитку окремих адміністративно територіальних одиниць.

Відтак, проектні пропозиції передбачається реалізовувати на території: м.Ужгород – 48; м.Берегово – 12; м.Мукачево – 4; м.Хуст – 5; м.Чоп – 1; Берегівського району – 2; Великоберезнянського – 1; Виноградівського – 37; Воловецького – 36;  Іршавського – 38;  Міжгірського – 19;  Мукачівського – 14; Перечинського – 15; Рахівського – 17; Свалявського – 24; Тячівського – 52; Ужгородського – 12 та Хустського – 31.

Серед поданих проектів – 29 проектів обласного значення, заявниками яких є управління капітального будівництва облдержадміністрації, департамент охорони здоров'я, а також служба автомобільних доріг у Закарпатській області. Проекти спрямовані на розвиток дорожнього та каналізаційно-водопровідного господарства; розвиток альтернативних джерел енергії, розвиток та вдосконалення систем протипаводкового захисту територій, впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій, розвиток туризму і збереження історичної та культурної спадщини тощо.

Після отримання доведеної суми на 2017 рік обласною комісією з оцінки та проведення конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), розглядатимуться подані матеріали та за результатами проведеної оцінки інформація про переможців відбору оприлюднюватиметься на офіційних веб-сайтах Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (htpp//:dfrr.minregion.gov.ua) та облдержадміністрації (http://www.carpathia.gov.ua).

Прес-служба Закарпатської облради

 

Про Захід