На Волині держава забрала в батьків дітей

Опубліковано:

У Горохівському районі Волинської області суд позбавив батьківських прав чоловіка та жінку.

Днями відбувся суд з приводу позбавлення батьківських прав батьків, які неналежно виконували свої обов'язки щодо своїх дітей, – повідомляє Район.Горохів.

Мати дітей під час судового засідання позову від органів опіки не визнала та пояснила суду, що вона доглядає за своїми дітьми належним чином, варить їм їсти, пере одяг, цікавиться, як старші діти навчаються в школі.

З батьком своїх дітей жінка проживає, проте шлюб у них не зареєстрований. забезпечені одягом та харчуванням.

В будинку, де чоловік з жінкою проживають разом із дітьми, з'явився грибок, який вивести вони не змогли, тому сім'я має намір переїхати на проживання в інше місце.

Жінка пояснила, що вона два рази відвідувала старших дітей, які перебувають на лікуванні в Ковелі, а до менших дітей, які в даний час лікуються у Луцьку, не їздила, оскільки не мала коштів.

Мати дітей також відповіла, що отримує допомогу на дітей в розмірі 3 тисячі 700 гривень. Відповідач вважає, що, незважаючи на такі побутові умови, її діти доглянуті, кошти, які вона отримує як соціальну допомогу, використовуються виключно на потреби дітей, а тому підстав для позбавлення її батьківських прав стосовно цих дітей немає, у зв'язку з чим прохає суд у позові органу опіки та піклування Горохівської районної державної адміністрації Волинської області до неї про позбавлення її батьківських прав стосовно її дітей відмовити.

Батько дітей теж не визнав позов.

Не зважаючи на аргументи горе-батьків суд задовольнив позов органів опіки та позбавив пару батьківських прав.

Про Захід