Ужгород матиме стратегію розвитку: “Солідарність” прозвітувала про роботу в раді

Опубліковано:

 

Вчора, 22 грудня, депутати Ужгородської міської ради фракції "Солідарність" представили річний звіт про роботу.

"Перш, ніж перейти до власне звіту, хочу наголосити, що формально наша фракція складається з 5 депутатів – Олена Камінська, Володимир Білонка, Дмитро Пацкан, Андрій Риба та Роман Богуславський. Проте, коли мова йтиме про роботу фракції, то слід розуміти роботу 4-х депутатів, оскільки депутат Богуславський майже з самого початку скликання самоусунувся від роботи в ній," – розпочав звіт голова фракції Андрій Риба.

За словами Андрія Риби, з ініціативи фракції Солідарність було започатковано міжфракційні погоджувальні ради. Позитив таких зустрічей полягає в тому, що більшість спірних питань вдається обговорити саме на цих засіданнях, не переносячи тривалі дискусії у сесійну залу і роблячи саме засідання сесії більш ефективним. Разом з тим було започатковано практику відмови від пакетних голосувань, коли питання, що не викликали зауважень, зводили в один пакет і таким чином приймали. Це, на думку депутатів, не сприяло публічності діяльності ради та довірі до депутатського корпусу з боку мешканців міста, активістів та преси.

Нововведення відбулися і у форматі зібрання самої фракції.

 

"Хотілося б відзначити, що засідання нашої фракції відбуваються не тільки формально раз на місяць із протоколом. За час спільної роботи ми стали близькими друзями, бачимося і спілкуємося щодня, тому всі в курсі про діяльність одне одного, що нам дуже допомагає в депутатській роботі,"- наголосив Андрій Риба.

 

За рік роботи фракцією було підготовлено 166 звернень та два депутатських запити. Обидва запити, до слова, знайшли підтримку у депутатського корпусу. Один із них — нагородження героїв 128-ї бригади, які відбили у противників танк, другий — стосовно формування ініціативної групи з метою розробки стратегії розвитку міста до 2030-го року. Залучити планують закордонних спеціалістів, а із бюджету на це вже виділено 410 тисяч гривень.

Крім того, з ініціативи фракції "Солідарність" було створено комунальне підприємство "Уж-Фест", яке вже успішно провело ряд заходів в місті Ужгород.

Коротко прозвітували депутати і про роботу на своїх округах. Так, Андрій Риба виокремив як основні напрацювання саме стосовно округу регулярні зустрічі із виборцями, ремонти внутрішньоквартальних територій, їх освітлення, освітлення ряду вулиць, ремонтні роботи зі зливовою каналізацією, капітальний ремонт 4-х ліфтів, відновлення асфальтного покриття, спилювання старих дерев та висадка нових, а також інші ремонтні роботи, зініційовані депутатом за рахунок бюджетних коштів.

 

Олена Камінська, яка пройшла до ради першим номером і окремого округу не має, зосередилася на проблемах освіти і медицини, відтак і очолила профільну комісію відповідного спрямування.

 

"Ми проводили так звані виїзні засідання у медичних та навчальних закладах, адже щоб грамотно розподілити кошти бюджету необхідно знати, що і кому потрібно в першу чергу. Про це не дізнаєшся, коли сидиш у кабінеті і переглядаєш паперові звіти… За результатами було закуплено необхідні для надання допомоги при надходженні пацієнтів із інфарктами ліки, що, ми сподіваємося, зменшить кількість летальних випадків. Та і загалом майже всі подані в цій сфері запити було задоволено і виділено кошти. Це тільки перший крок, але ми його зробили успішно," – розповіла Олена Камінська.

 

Володимир Білонка зосередився на вирішенні проблем "Нового району", від якого був обраний, у комунальній сфері.

 

"За звітний період мною було подано 62 депутатських звернення, – розповів Володимир Білонка. – Ремонти доріг, водопроводів, каналізацій, внутрішньоквартальних територій, житлових будинків, ліфтів, вуличного освітлення та багато іншого. Також активно проводив роботу серед мешканців з метою націлювання їх на створення ОСББ, аби вони могли скористатися унікальною програмою співфінансування містом ремонтів будинків при дольовій участі мешканців," – наголосив він.

 

Дмитро Пацкан опікувався школою № 5, яка знаходиться на його виборчому окрузі. Так, там було встановлено паркан, вирізано старі дерева, впорядковано внутрішню територію.

 

"Друга проблема мого району, що забудови досить старі. Там дуже давно не проводили ремонти дахів. Тому левова частка зусиль була спрямована саме на заміну покриття будинків, водостічної системи та супутніх елементів," – розповів депутат.

"Про Захід"

 

Про Захід