Понад 100 звернень надійшло на сервіс ДФС України «пульс»

Опубліковано:

У січні-листопаді 2016 року на сервіс "Пульс" Державної фіскальної служби України надійшло 106 звернень щодо діяльності Львівської митниці ДФС. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість звернень зменшилась більш ніж в 3 рази (у січні-листопаді 2015 року – 347 звернень). У листопаді 2016 року на сервіс "Пульс" Державної фіскальної служби України надійшло 2 звернення щодо діяльності Львівської митниці ДФС, що у 13 разів менше, ніж у листопаді 2015 року (26 звернень).

Переважна кількість проблемних питань, які піднімались заявниками при зверненнях на сервіс "Пульс" щодо роботи Львівської митниці ДФС у січні-листопаді 2016 року, як і в минулому році, стосувались черг у пунктах пропуску та питань затримки у митному оформленні. При цьому, в порівнянні з минулим роком, кількість звернень щодо затримки митного оформлення зменшилась у 4,6 разів, а кількість звернень щодо черг у пунктах пропуску зменшилась у 3,6 разів. У листопаді поточного року звернення щодо затримок митного оформлення та черг у пунктах пропуску не надходило, в аналогічним періоді минулого року – 8 звернень щодо затримок митного оформлення та 11 щодо черг у пунктах пропуску.

Як з'ясовано в ході опрацювання звернень в напрямку затримок у митному оформленні, основними причинами затримок у січні-листопаді 2016 року були затримки товарів і транспортних засобів громадян та суб'єктів ЗЕД в пунктах пропуску. Окрім того, затримки у митному оформленні були спричинені необхідністю вжиття додаткових заходів контролю. В ході перевірки звернень-скарг за напрямком черг у пунктах пропуску з'ясовано, що у більшості випадків інформація свого підтвердження не знайшла, оскільки митний контроль та митне оформлення транспортних засобів здійснюється у межах пропускної спроможності пунктів пропуску та з урахуванням оптимальної кількості транспортних засобів, що приймаються прикордонними службами суміжних країн.

Крім цього, у січні-листопаді 2016 року на сервіс "Пульс" ДФС України надійшло 13 звернень з приводу корупційних дій працівників Львівської митниці ДФС, що в 1,7 разів менше ніж у аналогічному періоді минулого року (22 звернень). За результатами розгляду 12 звернень, інформація (переважно надана анонімами) свого підтвердження не знайшла. В 1 випадку, за результатами розгляду звернення, інформація підтвердилась – працівника митниці було притягнуто до дисциплінарної відповідальності (оголошено догану). У листопаді 2016 року було 1 анонімне звернення з приводу корупційних дій працівників митниці ДФС, у листопаді 2015 року з приводу корупційних дій працівників митниці було 3 звернення.

Про Захід