Напередодні новорічних свят Верховина отримала сучасний центр учнівської молоді

Опубліковано:

У середу, 21 грудня, напередодні новорічно-різдвяних свят на Верховині урочисто відкрили довгобуд – Воловецьку філію "Арніка" Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Розділити радість торжества з юними натуралістами прийшли керівники краю – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс.

У святкуванні також взяли участь керівництво району, депутати обласної та районної рад, вчителі та місцева громадськість.

Геннадій Москаль привітав дітей з передноворічним подарунком – новосіллям, побажав міцного здоров'я, успіхів у навчанні та в оволодінні навичками дослідництва в екологічній сфері. Він також підкреслив, що в найближчий час сприятиме приїзду діток з гарячих точок сходу країни, які змушені зараз перебувати у підвальних приміщеннях через постійні обстріли сепаратистів.

– Докладу максимум зусиль, аби ці дітки тут відчули справжнє торжество новорічно-різдвяних свят, тепло та затишок верховинських традицій, а головне – мир та спокій, – мовив Г.Москаль.

Михайло Рівіс зазначив, що цій приємній події передувало відповідне рішення облради, яким на баланс обласного бюджету прийнято одну із будівель Нижньоворітської загальноосвітньої школи І-ІІІ.ст, яка не використовувалася. Шість років тому виготовлено проектно-кошторисну документацію, три роки тривали роботи з реконструкції будівлі. І тільки в цьогоріч її вдалося завершити. Для цього з обласного бюджету виділено понад 5,5 млн.грн., частина з яких направлена на придбання меблів.

– Хочу подякувати Геннадію Москалю, який ще в лютому місяці перебуваючи з робочою поїздкою на Воловеччині, оцінив своїм газдівським оком значимість цього молодіжного комплексу, і доклав максимум зусиль, аби юні натуралісти отримали комфортний навчальний заклад, а місцеві жителі – робочі місця. Адже тепер тут працюватиме понад 35 осіб, – наголосив М.Рівіс.

Як наголошували господарі свята, на базі "Арніки" створено умови для організації круглорічного оздоровлення чи відпочинку дітей. Упродовж однієї зміни у закладі може одночасно перебувати понад 70 дітей, навчання яких буде організовано в одній із загальноосвітніх шкіл, розташованих у с.Н.Ворота.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід