Закарпатські резервісти візьмуть участь у навчальних зборах з початку року

Опубліковано:

У січні-квітні 2017 року закарпатські резервісти оперативного резерву першої черги та військовозобов'язані візьмуть участь у навчальних зборах в бойових військових частинах Збройних Сил України. Про це у вівторок, 20 грудня, на брифінгу повідомив військовий комісар Закарпатського ОВК Богдан Череміський.

За інформацією військових, триватимуть навчальні збори 30 днів та пройдуть на базі визначених військових частин. Залучити планують близько 200 закарпатських чоловіків.

– Мета таких зборів одна – підвищити боєздатність військових частин та вдосконалити практичні знання та навички особового складу, у тому числі і резервістів оперативного резерву першої черги, – зазначив військовий комісар. – Вищим військовим керівництвом уважно проаналізовано всі недоліки навчальних зборів, які проводились у 2016-му, тому ми постійно працюємо над покращенням організації.

Детальніше про порядок проведення навчальних зборів розповів полковник Володимир Коршунов.

Так, у 2017-му році до проведення зборів призвуть не тільки резервістів, які зараховані до оперативного резерву військових частин, що залучаються на збори, та у складі яких вони проходили службу на сході України, а й резервістів інших частин. Також можуть призвати і частину інших військовозобов'язаних, аби відновити навички за їхніми військово-обліковими спеціальностями. Офіцери запасу також матимуть змогу пройти двотижневе підвищення кваліфікації у вищих військових навчальних закладах.

У військовому комісаріаті наголосили на соціальних гарантіях для резервістів, які проходитимуть перепідготовку на полігонах у складі військових частин. Так, за призваними на збори військовозобов'язаними на весь період зборів та резервістами на весь час виконання ними обов'язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата. Крім того, кожному резервісту, залежно від військового звання, виплатять:

– грошове забезпечення за 30 діб підготовки: від 4800 до 6400 грн. (у 2016 році за 10 діб підготовки резервісти отримували до 700 грн.);

– одноразове грошове заохочення за підсумками року (тим хто виконав програму зборів) від 1600 до 3100 грн.;

– добові за кожен день перебування у військовій частині: від 6 до 15 грн.;

– одну мінімальну заробітну плату на місяць тим, які на день призову на збори не працюють – 3200 грн.

Також гарантують державне страхування, безкоштовне медичне забезпечення.

Проте найбільшим стимулом для колишніх військовослужбовців має стати можливість побачитись із своїми бойовими побратимами, кажуть у військовому комісаріаті.

Про Захід