У парламенті з’явилася постанова про відставку голови ДФС Насірова

Опубліковано:

На сайті Верховної Ради оприлюднено проект постанови про визнання роботи голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана незадовільною та звільнення їх з займаних посад.

Відповідний документ розміщено на сайті парламенту, повідомляє “Укрінформ”.

"Необхідність звільнення Романа Насірова і Сергія Білана з займаних посад пояснюється численними фактами порушень, вчиненими високопосадовцями, зловживанням службовим становищем, здійсненням неефективної фіскальної політики, направленої виключно на тиск на платників податків і приховування незаконної діяльності окремих суб'єктів господарювання", – йдеться у тексті пояснювальної записки до документа.

У записці зауважується, що зверненя до Прем'єр-міністра щодо звільнення голови ДФС та його заступника було направлено депутатами Вікторією Войціцькою та Андрієм Журжієм ще у жовтні.

Серед порушень, в яких депутати звинувачують керівництво ДФС, зловживання при здійсненні бюджетного відшкодування та адміністрування ПДВ та відсутність, всупереч законодавству, на сайті ДФС інформації з реєстрів заяв про відшкодування ПДВ в повному обсязі.

Про Захід