Кожній дитині – родину!

Опубліковано:

15 грудня в Ужгороді відбулося засідання за  круглим столом "Кожній дитині – родину!" за участю батьків-вихователів, прийомних батьків області та начальників служб у справах дітей районів та міст.
Подібні засідання служба у справах дітей Закарпатської ОДА проводить щороку. Тут батьки-вихователі та прийомні батьки мають змогу познайомитися із змінами в законодавстві, поділитися досвідом виховання дітей в сім'ях, обговорити проблемні питання, отримати фахову консультацію.
Учасники під час засідання розглянули питання медичного забезпечення дітей, вступ до вищих навчальних закладів вихованців дитячих будинків сімейного типу та з прийомних сімей області, актуальні питання обчислення стажу та порядок призначення пенсії батькам-вихователям та прийомним батькам, призначення та оформлення житлових субсидій тощо.
Дитячі будинки сімейного типу, які впродовж 2016 року відсвяткували своє 10-річчя з дати створення нагородили цінними подарунками.
До слова, нині на Закарпатті функціонує 41 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховуються 254 дітей, а також 62 прийомні сім'ї, де виховують- 134 дитини. 2 дитячі будинки сімейного типу переїхали з Луганської області та 3 прийомні сім'ї з Донецької та Луганської  областей, в яких  знаходяться на вихованні 19 дітей. Як повідомили в Службі у справах дітей Закарпатської ОДА, загалом на вихованні у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях знаходяться 407 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прес-служба ОДА
     

Про Захід