Дружина Балоги вийшла із засновників закарпатської ТРК “М-студіо”

Опубліковано:

Дружина народного депутата України Віктора Балоги, депутат Закарпатської обласної ради Оксана Балога віднедавна не має відношення до засновників закарпатської телекомпанії “М-студіо”. Про це стало відомо із даних системи “YOUCONTROL”, повідомляє представник ІМІ в Закарпатській області.

За інформацією системи “YOUCONTROL”, засновником дочірнього підприємства “Телерадіокомпанія “МУКАЧЕВО (М-студіо)” наразі є Виробничо-комерційне товариство з обмеженою відповідальністю “Продюсер”.

Засновником останнього, станом на 25 жовтня, є Крістіан Горонді, Марина Петьовка та Мирослава Токар.

За даними “YOUCONTROL”, станом на 16 серпня серед засновників “Продюсера”, крім згаданих осіб, ще були Оксана Балога та ТОВ “Барва”.

Таким чином, зауважує представник ІМІ, Оксана Балога – дружина нардепа Віктора Балоги та ТОВ “Барва” порівняно нещодавно вийшли із співзасновників ТОВ “Продюсер”, яке, у свою чергу, є засновником телеканалу “М-студіо”.

Телеканал “М-студіо” на своєму сайті й до сьогодні не розкрив структуру власності – згідно із вимогами законодавства України щодо прозорості медіавласності.

Як повідомляв ІМІ, 23 червня у приміщенні телеканалу стався конфлікт між народним депутатом Віктором Балогою та директором телеканалу Володимиром Шубцем. Останній заявив, що нардеп намагався “застосувати фізичну силу” нібито через невдоволення редакційною політикою. Сам Балогаповідомив, що під час зустрічі бійки не було, а мова йшла виключно про справи управління і бізнесу щодо каналу.

За даним фактом поліцією внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом).

За даними Системи “YOUCONTROL”, 8 липня слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду В. Бедьо ухвалив клопотання слідчого поліції – надати правоохоронцям інформацію з камер відеоспостереження всередині та зовні будівлі телеканалу “М-студіо”, що відбувалися 23 червня у час з 16.00 до 18.00.

Водночас станом на сьогодні розслідування закарпатської поліції щодо інциденту не завершено. Як повідомив у відповіді на запит представника ІМІ заступник начальника слідчого управління ГУ Національної поліції в Закарпатській області М. Химинець, наразі підозри щодо факту події нікому не оголошувалося. “На даний час досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі дії, спрямовані на забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування”, – сказав Химинець.

Про Захід