До Ужгорода привезли мироточиву ікону з Кіровки (фото)

Опубліковано:

Як повідомляє офіційний сайт Мукачівської православної єпархії, вчора до Ужгорода привезли чудотворну мироточиву ікону Богородиці “Іверську” з Кіровки на Вінничині. Спочатку священики відвідали з іконою Ужгородський міський терцентр для пенсіонерів та непрацездатних літніх людей, а також реабілітаційний центр “Дорога життя”. Далі ікону повезли до Свято-Троїцького храму в Боздоському парку.

Там перед святинею провели молебень, після чого клірик Вінницької єпархії, хранитель ікони протоієрей Віталій Трач переказав вірянам її історію. Ікону придбали в Браіловському жіночому монастирі під Вінницею. А вже у храмі Кіровки 2007 року вона, разом з двома іншими, “заплакала” крапельками мира. Всі три ікони Кіровки вважаються чудотворними. Нині їх возять по всій Україні.

В Ужгороді біля Іверської ікони Божої Матері вірники молилися цілу ніч. Людям також роздавали шматочки вати з миром від ікони. У понеділок ікона з Ужгорода поїде, але перед тим її повезуть до місцевої в'язниці, а потім на автомобілі провезуть навколо Ужгорода.

Про Захід