ГК “Карпати” просить депутатів облради виділити півмільйона гривень, аби достойно виступати

Опубліковано:

Депутатський корпус облради в ході другого пленарного засідання 5-ої сесії підтримав запит свого колеги Олександра Антала щодо виділення коштів для фінансової підтримки гандбольної команди СК "Карпати" Ужгород.

У депутатському запиті йдеться: "Жіночий гандбол, як вид спорту має історично давню та славну традицію в Закарпатті. З 1960 років жіноча гандбольна команда "Карпати"  Ужгород приймала участь у чемпіонаті СРСР з гандболу серед жіночих, команд вищої ліги і мала значні спортивні досягнення.

ГО СК "Карпати" приймає участь у чемпіонатах України з гандболу в жіночій суперлізі з 1991 року, з моменту проведения цих змагань в Україні. За результатами чемпіонату України сезону 2006-2007 роки команда зайняла трете місце серед команд суперліги. Після бронзових медалей – планку підняли вище: результат сезон 2010-2011 – срібні медалі чемпіонату, а у сезонах 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 – золото України!

Також ГО СК "Карпати" приймає участь у міжнародних змаганнях, а саме у Кубках ЄГФ, де у сезоні 2015-2016 р.р. дійшли до півфіналу.

Гравці команди систематично запрошуються і захищають честь національної збірної України на міжнародних аренах, як основний склад так і молодіжний. Всі ці досягнення на сьогоднішній день потребують великих затрат. Це і заробітна плата дівчат, виїзди на змагання різного рангу, екіпірування, матеріально-технічна база та фармакологія, відновлювальні заходи та ін.

Для покращення виступів спортсменок та іміджу команди на всеукраїнських та міжнародних аренах  ГО СК "Карпати" просить надати фінансову допомогу у розмірі 500 000 грн".

Цей запит направлено на розгляд Закарпатської ОДА.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід