Місцеві бюджети Львівщини поповнились на 14,5 млн.грн. від плати за нерухоме майно

Опубліковано:

Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб за 11 місяців 2016 року до місцевих бюджетів області надійшло 14,5 млн.грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб. Зокрема, у листопаді надходження склали 1,3 млн.гривень.

У загальних надходженнях податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб по Україні Львівська область посідає третє місце.

Власники об'єктів нерухомого майна, які володіють житловими будинками площею понад 120 кв.м., квартирами площею понад 60 кв.м., або об'єктами нежитлової нерухомості з метою недопущення несвоєчасної сплати податку у разі неотримання податкових повідомлень – рішень на сплату податку, або ж якщо платник податку не погодиться з розрахунком податку або виявить розбіжності в наявній у нього інформації про об'єкт нерухомості, він має звернутися з оригіналами документів на нерухомість до фіскальних органів, за місцем реєстрації платника. Останні, проведуть нарахування податку, або ж якщо є підстави, мають провести перерахунок суми податку і надіслати нове податкове повідомлення-рішення.

Громадянам слід пам'ятати, що згідно з нормами Податкового кодексу, якщо фізична особа не сплатила податок у зазначений термін, на суму несвоєчасної сплати нараховується штраф у розмірі 10% (при затримці до 30 календарних днів включно) або 20% (при затримці більше 30 календарних днів). 

Про Захід