Як волинські активісти “приперли до стінки” чиновників, які задекларували мільйонні статки (Відео)

Опубліковано:

Сьогодні, 7 грудня, депутати Волинської облради, громадські активісти та учасники АТО навідалися до начальників ГУ Держказначейства в області та митного поста “Луцьк” вимагаючи пояснити походження задекларованих ними доходів. 

Так очільник управління Держказначейства Михайло Леміщак задекларував готівки на мільйон 809 тисяч грн і 242 тисячі доларів, подарунків на 168 тисяч грн. Родина володіє понад гектаром землі під Луцьком, житловим будинком у 300 м. кв, земельними ділянками в Луцьку по 60 і 20 соток та квартирою на 106 квадратів, повідомляє "Громадське Волинь".

Їздить чиновник на Мазді, а його син на Мерседесі. Також має швейцарський годинник вартістю майже 20 тисяч доларів.

Такі статки чиновник пояснив, що заробив коли працював на Волині і Львівщині. Також, за його словами, заробили батьки. Активісти дорікнули йому, що відкласти такі гроші з зарплати у 8 000 гривень неможливо, а його донька має 1800 гривень зарплати. 

Гості домоглися, що начальник казначейства написав заяву в Нацагенство з питань запобігання корупції аби його декларацію перевірили. Також він подав заяву на відпустку власним коштом на час перевірки.

А от начальника митного поста Олександра Щуцького, який вказав у декларації Bentley, Audi, Mercedes, BMW, катер і водний мотоцикл, застати на роботі не вдалося.  Його заступниця повідомила, що той вже понад місяць перебуває на лікарняному.

Активісти попросили співробітників митного поста “Луцьк” повідомити коли той вийде на роботу, аби з ним зустрітися.

 

Про Захід