Валерій Мурга подякував депутатам за підтримку лісівників

Опубліковано:

Під головуванням начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги, сьогодні 7 грудня, відбулася виробнича нарада, за участю заступників начальника, головних спеціалістів управління та директорів лісгоспів, підпорядкованих управлінню. Учасники засідання обговорили найважливіші питання, які окреслені на порядку денному.

Під час відкриття наради начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга розповів про сьогоднішнє засідання Закарпатської обласної ради, зокрема на якому було прийнято звернення до президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення скасування мораторію на експорт необробленої деревини.

Наступним питання стало обговорення виконання договірних зобов'язань згідно аукціонних договорів IV-ого кварталу поточного року. Зокрема заступник начальника ЗОУЛМГ Василь Кий доповів, що під час торгів було продано тільки 68% деревинної сировини. Окрім того, на цьому аукціоні було виставлено на 40% необробленої деревини менше, ніж на минулому.

У свою чергу головний лісівничий Закарпаття Ігор Коцур наголосив на посиленні охорони хвойних молодих насаджень та збільшенні кількості рейдів перед Новим роком, що здійснюють працівники лісової охорони. Повідомив також, що підписано розпорядження Закарпатської ОДА «Про організацію роботи щодо охорони хвойних насаджень області від незаконного вирубування у передноворічний період 2017 року». У документі йдеться про ряд заходів, які мають на меті запобігти незаконному вирубуванню хвойних дерев у лісових масивах та їх централізованої реалізації.

На нараді обговорили й інші важливі виробничі питання – стан залишків лісопродукції, відкриття у лісгоспах ялинкових ярмарків, співпраця з громадськістю та ЗМІ.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМ

Про Захід