Чехія готова поділитися з Україною досвідом щодо отримання “безвізу”, – Пацкан

Опубліковано:

Про це повідомив нардеп Валерій Пацкан. 

"Сьогодні я разом з моїми колегами по депутатській групі з міжпарламентських зв'язків з Чеською Республікою взяли участь у зустрічі з тимчасово повіреною у справах Чеської Республіки в Україні Зденькою Цаісовою та політичним радником посольства Давідом Машеком. 
Оскільки до складу нашої депутатської групи входять представники різних регіонів України та майже всіх профільних комітетів Верховної Ради, обговорювалось широке коло питань. Зокрема, мова йшла про посилення співпраці у галузях економіки, освіти та культури. Також під час зустрічі торкались питання залучення чеських інвестицій в агропромисловий комплекс України. 
У свою чергу представники посольства запевнили, що Чеська Республіка сприяє євроінтеграційним процесам нашої країни і, зокрема, в отриманні “безвізу” з Європейським Союзом, тож підтримка України на міжнародній арені є пріоритетом. Чехія пройшла тривалий і складний шлях до членства в ЄС і зараз вона готова поділитися цим досвідом з нашою країною. 
Важливо є те, що обидві сторони зацікавленні у посиленні двосторонньої співпраці. В результаті засідання за ініціативи нашої депутатської групи було погоджено здійснити візит до Парламенту Чехії, який повинен стати наступним важливим кроком для поглиблення співпраці між нашими країнами," – йдеться у повідомленні. 

 

Про Захід