10 іграшок, які просять закарпатські діти до свят

Опубліковано:

Існує легенда про те, що найщасливіші діти планети живуть саме на Закарпатті. Тільки уявіть, до багатьох з них приходять з подарунками Мікулаш, Миколай, Єжушко, Дід Мороз та Ісусик. І усе це протягом одного місяця!

Звичайно, легенда ця жартівлива, і так щастить не всім дітлахам, а тільки тим, що народилися у родинах, де відзначають свята по обом календарям. Однак навіть одного Миколая вистачає батькам, аби ледь не збожеволіти у пошуках подарунку, який дітлахи написали у листі святому, не даремно ж вони увесь рік були чемні і слухали рідних.

Прозахід вирішив зазирнути до майстерні Миколая і скласти рейтинг подарунків, які діти різних вікових категорій просять чи не найчастіше. І так, ми за щасливе дитинство з іграшками, тому серйозні покупки на кшталт ноутбуків та айфонів оминемо, на користь батьківських гаманців J І ні, про книги ми не забули, і як їх підібрати у якості подарунку для дитини читайте вже зовсім скоро. 

 

Липучки "Bunchems" – конструктор для всіх

 

Різнокольорові липучки дуже подібні до знайомих усім з дитинства реп'яхів. Кожну з них можна почепити до іншої, створюючи при цьому найрізноманітніші конструкції. Модна іграшка, на відміну від кубиків звичного конструктора,  дозволяє створювати різні округлі фігури. Такий подарунок оцінять діти від 3 років.

 

 

Лего "Ніндзяго" та лего "Дупло"

 

Конструктор відомого у всьому світі бренду. "Ніндзяго" підійдуть для хлопчиків, так як створити із деталей можна улюбленого героя із фантастичних коміксів. Натомість серія "Дупло" має різні сюжетні можливості, як от створення дитячої залізниці, каруселі чи то мандрівка навколо світу. Іграшка актуальна для дітей від трьох років.

 

Чотирилапий герой "Щенячого патрулю"

Миле цуценя може бути як льотчиком, так і за кермом справжнього джипу. Ви легко знайдете саме того героя, який сподобався дитині найбільше. Така іграшка стане до вподоби діткам дошкільного віку.

 

Бейбі борн – майже справжнє немовля

 

Така іграшка популярна завжди, адже майже кожна дівчинка у дитинстві приміряє на себе роль турботливої матусі. А коли це пупс, який дуже схожий на справжнього малюка, при цьому навіть плаче та їсть – щастю немає меж. До слова, тут батькам пощастило, адже вибір іграшкових немовлят вражаючий.

 

Помогатор – фіксики завжди прийдуть на допомогу

 

Стильний рюкзак з емблемою улюблених героїв – корисний подарунок. Як потішить і діток дошкільного і молодшого шкільного віку. У мультику цей рюкзак містить купу речей, необхідних для різних дослідів, в реальності стане чудовим засобом для транспортування особистих речей. пляшки з напоєм та перекусу.  

 

Машинки, машинки, машинки

 

Треки, усі моделі тачок,  джипи та естакади. Це також вічні подарунки для хлопчиків віком від народження і аж до пенсії. Якщо малечі достатньо просто жовтого трактора, то школярі з упевненістю напишуть, яку саме модель з "Hot Wheels"  чекають цього разу. А їх дійсно багато, і для кожного віку цікаві свої. Ну і багато діток просять дитячу залізницю.

 

 

Ручка 3Д

 

Це подарунок для школярів. Ручка дозволяє створювати об'ємні зображення. Спочатку дитина наносить елементи малюнку на тверду поверхню, а далі може зібрати їх докупи, створивши певний предмет. Подарунок однозначно для дітей шкільного віку.

 

 

Чарівні Рапунцель та Софія

 

Популярні анімаційні фільми не залишив байдужою жодну дівчинку, і цей факт використали маркетологи. Зараз персонажі з романтичних казок, як от "Фрозен" чи "Рапунцель" скрізь: на вбранні, шкільному приладді, дитячій косметиці, палатках, постільній білизні і т.д. Багато дівчаток просять як ляльок прототипів, так і сумочки з блискітками для губ тощо.

 

І куди ж без кумедної Пеппи?

 

Її поціновувачів найбільше серед діток дошкільного віку. Як у випадку із Софією чи Фрозен – актуальне все! Іграшки, одяг, парасольки, розмальовки і навіть посуд – головне, аби там було зображене кумедне порося.

 

 

Ну і відомі шоколадні яйця 

 

І хоч їх скоріш можна віднести до солодощів, але усі їх чекають тільки для того. аби дістати з них іграшку. Цьогоріч виробники популярної торгової марки випустили цілі тематичні колекції яєць з улюбленими казковими героями всередині.

 

 

Ціна питання

 

Також популярними залишаються роботи, динозаври, ляльки Барбі, пазли, спортивний інвентар, фрукти, солодощі та гаджети.  Походивши іграшковими крамницями, ми переконалися, що щедрий Миколай влетить батькам у копієчку. Так ціна на конструктор з липучок починається із 200 грн,  на лего – з 300 грн, іграшкове цуценя – 250 грн, лялька немовля – від 400 грн,  рюкзак-помогатор – від 300 грн. На іграшкові машинки ціни починаються від 20 грн і сягають кілько тисяч, за посуд із Пеппою доведеться викласти 300 грн, а косметика – від 200 грн. Найдорожче батькам обійдеться ручка ЗД – її вартість починається з тисячі гривень, окрім того вона потребує постійного оновлення комплектуючих. Тож середня вартість подарунку разом з солодощами та фруктами складе не менше 500 грн.

Прозахід поцікавився, як батьки збираються купувати таку кількість подарунків. Багато зізналися, до свят готуються чи не за кілька місяців, замовляючи омріяні іграшки з Інтернет-магазинів та навіть інших країн.  І так, доводиться на свята відкладати гроші майже з літа.

 

 

Думка психолога

 

Однак не іграшками єдиними. Багато з дітей насправді найбільше мріють про увагу тата та мами, в цьому переконані і психологи. Психолог Наталія Братасюк розповіла Прозаходу, що для дитини є подарунком, як його обрати і  про що не можна забувати.

" Подарунок може бути "мрією" дитини. Частіше всього, ці мрії не є захмарними. Навіть якщо дитина має кілька таких машинок чи ляльок, але мріє про ще якусь із такої колекції, сміло обирайте. Дітям не вартує дарувати одяг. Вони вважають, що це взагалі не подарунок. Краще обирати іграшки або солодощі. Одяг підійде для підлітків. Сучасні діти можуть мріяти про черговий гаджет… Слід врахувати, що до 8-ми років мозок ще розвивається і мобільний телефон, можливо, не самий безпечний подарунок. Діти пишуть листи, спробуйте писати разом, просячи Миколая про духовні подарунки – книги, квиточки на виставу, похід на каток чи в басейн. Може бути навіть вік-енд з батьками, коли дитина цілі вихідні буде обирати сама, в що гратися, коли їсти, спати.

Дуже багато дітей мріють про прості речі, щоб мама або тато погралися з ними. Дорослим же спадає на думку тільки покупка чогось, виготовте самі сертифікат бажань і вперед!

Можна зробити вечірку маскарад, для якої самі виготовимо маски йдеться про геть забуті способи спілкування з дітьми. Батькам сьогодні простіше відвести дитину в розважальний центр, аніж докластися самим до організації відпочинку або розваг. У ці свята маємо можливість зробити щось інакше" – зазначила пані Наталія.

 

Також Прозахід не може не зазначити, що багато дітей у листах просять у чудотворця здоров'я усім людям на планеті і миру нашій  Україні. Сподіваємося він їх почує!

P.S.: у процесі написання матеріалу було проглянуто близько півсотні послань Миколаю від закарпатських дітей, жоден з листів не постраждав, усі відправлені до резиденції святого.    

Вікторія Жуйко, спеціально для Прозаходу

 

Про Захід