Закарпатські «Ведмеді» відзначать День волонтера на «сімейному» святі з рекордом та навіть «Оскаром»

Опубліковано:

Відкриття тематичної фотовиставки, підрахунок "ведмежого" рекорду, презентація колекції шевронів, вручення відзнак, спільне плетіння маскувальної сітки, інші цікавинки і сюрпризи, а головне – приємне спілкування. Такий формат доволі нового для нас усіх свята – Дня волонтера – започатковує Рух підтримки закарпатських військових, відомий ще й як "закарпатські "Ведмеді"".

5 грудня – Міжнародний День волонтера. І хоча таке свято у світі відзначають доволі давно, в Україні цей день набув особливого значення здебільшого з початком російсько-терористичної військової агресії. Особливо символічно, що вже наступного дня – 6 грудня – відзначається День Збройних Сил України, і саме вояки нині є головними підопічними українських волонтерів – ці дві дружні громади разом наближають спільну перемогу.

Наразі День волонтера ще не має широкого відзначення. І саме це вирішила виправити найпотужніша волонтерська організація області – Рух підтримки закарпатських військових. Можливо, буде започатковано нову традицію та точно – влаштовано новий формат відзначення. Вашій увазі – програма дійства, котре, до слова, має пройти без зайвих пафосу і офіціозу.

Мета  такого відзначення Дня волонтера – влаштувати "сімейне" свято, подякувати за небайдужість і, поділившись теплом, взаємно надихнутися на подальші добрі справи.

Звісно, з цієї нагоди закарпатські волонтери підбивають і певні підсумки своєї роботи. Неформальним початком роботи РПЗВ вважається буремний травень 2014-го, а однією з перших акцій був збір харчів для фронту. Уже третій рік робота триває в різних напрямках, здебільшого у забезпеченні фронту всім необхідним – від "буржуйок" до коштовної "оптики".  А от 2016 рік для відділення Руху в Ужгороді пройшов під знаком милосердя. Практично усі акції були скеровані на підтримку прифронтових військових шпиталів, поранених закарпатців, забезпечення ліками та ремонт військової техніки, зокрема і медичної.

Цього року РПЗВ провів 16 виїзних тематичних акцій. Ці події, де куховарили, продавали книги, іграшки, одяг, сувеніри та розігрували лотерею, поповнили волонтерську скриньку на 132 тисячі 756 гривень. Кошти були спрямовані на потреби фронту та саме на гуманітарні цілі – зокрема допомогу пораненим.

Рух підтримки закарпатських військових дякує кожному з причетних до допомоги – а таких людей дуже-дуже багато! "Ведмеді" вітають усіх, хто володіє "геном небайдужості" та бажає здоров'я, добробуту й подальшого натхнення змінювати світ на краще!

До слова, волонтерки РПЗВ також "по секрету" повідомили, що будуть особливо щасливі бачити у "ведмежому" "барлозі" цього дня своїх підопічних – військових, або, як їх найчастіше називають у цьому гурті, "наших хлопців". Як, власне, і щодень!

 

Про Захід