Краматорським прикордонникам пропонують хабарі

Опубліковано:

Про це інформує Прес-центр штабу АТО.

"

Звертаємо увагу громадян, які прямують через лінію розмежування, не потрібно намагатися шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення прикордонниками. Держприкордонслужба уже не одноразово на цьому наголошувала та все одно учасники руху продовжують порушувати чинне законодавство України.

Чергові 4 випадки пропонування неправомірної вигоди громадянами у розмірі 100, 200 та 500 гривень зафіксували учораКраматорські прикордонники у КПВВ "Майорське", "Мар'їнка". Громадяни України намагалася "вирішити питання" про безперешкодний пропуск через лінію розмежування за грошову винагороду. На свої пропозиції наші співвітчизники отримали від прикордонників категоричні відмови, після чого їх було передано співробітникам Національної поліції.

Державна прикордонна служба України черговий раз звертається до усіх громадян, не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби. Наголосимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, але й дачу хабара.

Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності Державної прикордонної служби України та її персоналу громадяни можуть звертатись на телефон служби "ДОВІРА" (044) 527-63-63, або надіславши листа на електронну пошту [email protected]

У Держприкордонслужбі тривають заходи, що направлені на протидію корупції. Зараз у відомстві проходить акція "Доброчесність", в рамках якої посадові особи прикордонного відомства все частіше відмовляються від хабарів та оформляють правопорушників за ст. 369 ККУ (давання хабара), що свідчить про системність та послідовність у викоріненні такого ганебного явища, як хабарництво," – йдеться у повідомленні. 

 

 

Про Захід