Перший рік патрульної поліції Закарпаття: як це було (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 29 листопада, Патрульна поліція Ужгорода та Мукачева відсвяткувала річницю функціонування служби на Закарпатті.

Урочистості провели на площі Театральній в Ужгороді. Розпочалася програма із гімну України та вітальних слів.

Найкращих патрульних нагородили грамотами та цінними подарунками.

Підтримати та привітати патрульних прийшло чимало ужгородців.

  Діана, ужгородка:

 – Вони роблять надзвичайно корисну для нас всіх справу, це свідомі громадяни України, які роблять наше життя хоч трошки, але безпечнішим.     Зараз їх видно, видно їхню роботу, чи то виїзди на виклики, чи навіть ті ж світлини та пости у соцмережах. Сьогодні я прийшла для того, щоб підтримати патрульних, аби вони знали, що їхню працю цінують і їм є заради кого працювати.

Катерина, ужгородка: 

 – Я знаю, що сьогодні річниця поліції. Ми тут із моїми однокласниками, аби привітати патрульних, які нас охороняють. А ще ми будемо співати для них пісню про Україну

Поділилися враженнями від першого року і самі патрульні.

 Анастасія Мальована, служить у Патрульній поліції Ужгорода та Мукачева:

 – Ми всі за цей рік отримали певний досвід роботи, багато речей переосмислили, на багато викликів уже ми приїздимо більш підготовлені і багато ситуацій вирішуємо на порядок професійніше. Всього цього ми навчилися за цей рік, який достатньо швидко промайнув. Колег звільнилося не багато, точну цифру не скажу, але знаю, що всі вони пішли через якісь сімейні обставини і це не така велика кількість у порівнянні із тією, що була набрана. Я особисто нікуди йти з цієї роботи не планую. Я не шкодую, що змінила вид діяльності (Анастасія — професійна танцюристка, працювала геодезистом, – ред.), я планую залишатись у поліції і надалі, тому що мені це подобається.

Юрій Марценишин, начальник Патрульної поліції Ужгорода та Мукачева:

 – Ми будемо намагатися краще виконувати свої службові обов'язки, виправдати той рівень довіри, який у нас є, і ще підняти його. Стосовно планів на майбутнє, то це, в першу чергу, розширитись на всю область. Також буде запроваджуватися дорожня патрульна поліція, яка безпосередньо буде обслуговувати дороги міжнародного та національного значення. Зараз пропозиції в процесі погодження. Цей же проект передбачає і збільшення загальної кількості патрульних по містах.

 

Для всіх бажаючих на площі розгорнули польову кухню зі зігріваючим чаєм, а наприкінці урочистостей пригостили тортом.

"Про Захід"  

Про Захід