У Мукачеві влада береться за вирішення проблем людей з обмеженими можливостями

Опубліковано:

Заплановану  місяць тому зустріч з представниками громадських організацій, які представляють інтереси людей з обмеженими можливостями провели сьогодні в міській раді.

Владу представляли Мукачівський міський голова Андрій Балога, перший заступник міського голови Ростислав Федів та  начальник управління праці та соціального захисту міськвиконкому Наталія Зотова.

Проблем у цієї категорії населення чимало. Одна з головних – недоступними для людей з обмеженими фізичними можливостями досі залишаються й чимало аптек, магазинів, лікарень. Це стосується і облаштування пандусів до громадських установ та житлових будинків області.

Міський голова зазначає – вирішення цієї проблеми лежить як в законодавчій, так і моральній площині.  Найважче зобов'язати власників приватних закладів виконувати норми з доступності.  Легше з новими будівлями – в Мукачеві  при введенні в експлуатації нових будівель вже передбачені всі умови для цієї категорії людей. А в міській раді буде встановлено ліфт, яким вирішить проблему доступності.

За словами Андрія Балоги у новій схемі руху міста передбачені умови для пересування людей на візках. В місті будуть  облаштовувати пішохідні переходи з пониженими бордюрами для зручності осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вже встановлюються в місті і світлофори зі звуковими сигналами для створення безпечних умов руху людей з вадами зору.

Ще одна пропозиція, яку враховано представниками міської влади – по вулиці Стуса облаштують соціальні майстерні для людей з обмеженими можливостями. Для цього в Мукачеві приймуть спеціальну програму вже у грудні.

Щодо доступності, то вже цього тижня буде створена робоча група, яка вивчатиме потреби кожного інваліда-візочника, які проживають в багатоповерхівках. Для них пропонується придбати взамін їх житла нове, на першому поверсі в будинках, які переоблаштують під потреби людей з обмеженими можливостями.

Мукачівська міськрада

Про Захід