На Волині чиновника, який зневажив загиблого воїна, змусили звільнитися з роботи

Опубліковано:

“Ну воював, ну загинув. А що зробив такого, щоб його іменем називати вулицю?” – так висловився про офіцера Володимира Кияна начальник Ковельського комунального відділу Олександр Балак, коли надійшла пропозиція вулицю Ватутіна перейменувати на вулицю Володимира Кияна. На ній мешкає його мама, у Ковелі він похований, на школі, де навчався, відкрили меморіальну дошку. Під час відкриття виступав ковельський міський голова Олег Кіндер, який назвав Кияна зразком для наслідування, героєм.

Реакція на вислів Балака була дуже бурхлива як від бойових побратимів, волонтерів, так  і  від земляків-ковельчан, повідомляє "День".

Люди вимагали не тільки пояснень від Балака, вибачення за слова, а звільнення його з посади. Адже офіцер Киян  є символом опору на луганському напрямі,  офіцером, якого поважали за фаховість і людяність. На сесії міської ради це питання знову підняли волонтери та бойові побратими Кияна, які прибули з Києва.

Проте Олександр Балак так і не пояснив свого вчинку, не вибачився, тому міський голова запропонував йому написати заяву на звільнення, аби такий чиновник не ганьбив міську владу.

Про Захід