Львівські митники затримали контрабандистів бурштину

Опубліковано:

Упродовж цього тижня працівники Львівської митниці зафіксували три випадки незаконного переміщення через митний кордон України бурштину.

 Загалом вилучили понад 25 кілограмів коштовного каміння.

Зокрема сьогодні, 25.11.16, у пункті пропуску для автомобільного сполучення Рава – Руська – Гребенне" працівники митного поста спільно з прикордонниками знайшли приховані майже 2 кг необробленого каміння жовто-коричневого кольору неправильної форми, різного розміру.

 Коштовне каміння намагався вивезти у Республіку Польщу гр. України, мешканець Львівщини. Для виїзду за кордон автомобілем марки "Фольсваген Пассат", обрав смугу спрощеного митного контролю „зелений коридор", чим своїми діями заявив про відсутність в нього будь-яких товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню та оподаткуванню, або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження.

Поведінка подорожнього викликала підозру у митників, тож автомобіль скерували у бокс поглибленого огляду. Там спільна оглядова група митників і прикордонників за декоративною обшивкою в конструктивних порожнинах багажного відділення автомобіля знайшли необроблене каміння різних розмірів від світло – коричневого до темно – коричневого кольору загальною вагою 1755,91 грам, яке містилось у двох прозорих поліетиленових пакетах.

Так, своїми діями громадянин порушив порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, а саме переміщував товар з приховуванням від митного контролю. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, передбачене ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Товар та автомобіль вилучено, їх вартість буде встановлено додатково.

Як відомо, раніше в пункті попуску "Рава – Руська – Гребенне" митники виявили майже 6 кг, у "Cмільниця – Кросценко"" –  19,5кг.

Прес-служба ГУ ДФС у Львівській області

Про Захід