На Прикарпатті затримали колишнього керівника дитбудинку, якому інкримінують замах на вбивство

Опубліковано:
Правоохоронці затримали колишнього директора Снятинського дитбудинку-інтернату Леоніда Шимчука. Чоловіка підозрюють у замаху на вбивство заступника директора територіального центру соцзабезпечення Снятинської РДА Дмитра Сідлярчука.

66-річного снятинця підозрюють у погрозах вбивством, замаху на вбивство і умисному вбивстві. До слова, 2011 року Л. Шимчука облили сірчаною кислотою, повідомляє "Репортер".

У серпні Д. Сідлярчук відчинив на воротах свого будинку хвіртку і здетонував вибуховий пристрій. Чоловік вижив, його з травмами шпимталізували.

Підозрюваному загрожує від 10 років тюрми до довічного ув'язнення.

Потерпілий розповів, що його затриманий хотів вбити бо він став на захист інвалідів будинку-інтернату, розкрив схеми розкрадання там великих сум коштів. Але й це затримання – ще не кінець, бо в інтернаті залишилися на керівних посадах усі родичі Шимчука і колишнього директора департаменту соціальної політики ОДА.

За словами Д. Сідлярчука, підкласти вибухівку цілком міг Л. Шимчук, оскільки свого часу він працював у КДБ і служив, зокрема, в гарячих точках, тож має відповідні навики. 

Сідлярчук,Снятин,РДА,Вибух,кримінал

Дмитро Сідлярчук після вибуху в лікарні.

 

Про Захід