Ужгородські дзюдоїсти змагалися в міжнародному турнірі (Фото)

Опубліковано:

11-і Міжнародні юнацькі змагання з дзюдо пройшли на початку поточного тижня (12-13 листопада) ​у одному з регіонів Словенії (Корошка). "Koroška open 2016" не пройшли без участі зі сторони української дружини. Звичайно ж йдеться про спортсменів з Ужгородської районної федерації дзюдо, які відправились до Словенії під керівництвом старшого тренера Дмитра Смагіна та за фінансової підтримки президента ужгородської районної федерації дзюдо Валерія Пересоляка. Молоді спортсмени Андрій Таран, Лев Смагін, Іван Павлючок та Сергій Пишка боролись відповідно у своїх вагових категоріях. Їхніми партнерами були також спортсмени ДЮСШ-1 Ужгорода на чолі з старшим тренером Віктором Калініним. Представники 30-ти країн, а це близько 1000-і дзюдоїстів, намагались вирвати перемогу на турнірі та гідно захистити кольори своєї команди.

"Подібні міжнародні змагання закордоном для нас не вперше, вже маємо чималий досвід, налагоджена співпраця, оскільки вже впродовж кількох поспіль років здійснюємо візити до Словенії. Звичайно, цінність таких змагань надвисока, адже окрім, власне, інтенсивного графіку протистоянь з опонентами різного рівня, де спортсмен може побачити чого він вартий, це ще й хороша можливість потренуватись з кращими дзюдоїстами світу. Ми не могли не скористатись цією нагодою і залишились у Словенії ще на кілька днів для проведення тренувального збору. У нас були два заняття в день, а ще кілька спарингів з іноземцями, що дуже важливо", — пояснює Дмитро Смагін.

Що стосується результатів змагань, то особливо потішили виступи Івана Павлючка, який удостоївся бронзової нагороди, та Лева Смагіна, який посів 5-емісце. Вони провели 6 виснажливих поєдинків кожен. Трохи не пощастило Сергієві Пишці та Андрієві Тарану, які доволі швидко припинили свої виступи на турнірі. Окрім, власне, змагань у індивідуальному заліку, спортсмени боролись і у командній першості. Так Лев Смагін увійшов до команди International 1, що була укомплектована юними дзюдоїстами країн СНД: наш українець, двоє білорусів та двоє росіян. Всього таких команд нараховувалось 16. І щоцікаво, колектив, в якому виступав наш Лев Смагін достойно себе показав. Спочатку вони вийшли з підгрупи (поразки від команди з Чечні та перемоги над словацькими та грузинськими дзюдоїстами). Згодом здолали господарів змагань — команду Словенії, однак за вихід до півфіналу поступились угорцям. Лев Смагін продемонстрував свої найкращі професійні якості, буквально у всіх поєдинках впевнено брав гору над суперниками. Зазнав поразки тільки один раз — опоненту з Чечні (чемпіону світу), якому, до слова, поступився і в індивідуальних змаганнях.

Наразі ужгородці повернулись до рідного міста, де продовжують цикл тренувань. Кажуть, враження від поїздки переповнюють. Висока організація спортивного заходу залишила тільки позитивні емоції. Між іншим, наші дзюдоїсти у Словенії познайомились навіть з призером Олімпійських Ігор 2012 у Лондоні, італійцем Еліо Верде.

Інформаційний відділ Ужгородської районної федерації дзюдо

 
 
 
Про Захід