Правилам дорожнього руху навчались 700 закарпатських студентів

Опубліковано:

Головний спеціаліст регіонального сервісного центру МВС в Закарпатській області спільно з інспектором відділу безпеки дорожнього руху ГУНП в Закарпатській області провели лекцію для 700 студентів УжНУ з вивчення Правил дорожнього руху

Обов'язковою темою обговорення стало навчання в автошколах, яку чітко роз'яснив головний спеціаліст регіонального сервісного центру Сергій Славич. Він розповів, з якого віку можна отримати посвідчення  на право керування мотоциклами та автомобілями. Розповів про важливість добросовісного навчання в автошколі, адже від практики та теорії майбутнього водія, залежить  його здоров'я та здоров'я  інших учасників дорожнього руху.

Захід відбувався на базі Ужгородського національного  університету, під час якого були охоплені всі факультети першого курсу. В цілому в заході взяли участь 700 студентів. Під час спілкування старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху, Лідія Мацецка, та інспектор відділу безпеки дорожнього руху Анатолій Довгомеля наголосили на тому, що в ролі пасажира, пішохода, водія, ми всі являємося учасниками дорожнього руху. Розповіли присутнім і про статистику ДТП, штрафні санкції за порушення ПДР, а також зазначили, що тільки спільними зусиллями учасників дорожнього руху цю статистику можна знизити. Нашими діями можна завдати шкоди, а інколи – врятувати життя. Для того, щоб присутні зрозуміли усю серйозність сказаного, на завершення заходу, студенти подивились відео-ролики, з прикладами ДТП через перевищення швидкості водіями, а також відео зі зазначеними порушеннями Правил дорожнього руху, які найчастіше трапляються.

Прес-служба РСЦ МВС в Закарпатській області

Про Захід