Мукачівські пенсійники спілкувалися зі слабозорими дітьми

Опубліковано:

Фахівці Мукачівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області на чолі з першим заступником Наталією Чучка провели зустріч з вихованцями Мукачівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат для сліпих та слабозорих дітей І-ІІ ступенів.
Дана категорія дітей-інвалідів є отримувачами соціальних допомог, пенсії по інвалідності, тому з цікавістю слухали роз'яснення спеціалістів фонду. Учасники зустрічі, а найбільше старшокласники, в режимі "запитання-відповідь" цікавились порядком обрахування розміру пенсії дітям-інвалідам, індексацією пенсійних виплат, перерахунками пенсій у випадку працевлаштування інвалідів та ін.
Фахівці фонду акцентували увагу дітей на необхідності легалізації заробітної плати, прямій залежності розміру пенсії від наявного страхового стажу та розміру заробітної плати, пояснили визначення "застрахована особа".
Цікаво учням було послухати про роботу веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, функціонування сторінки управління Фонду у соціальній мережі Facebook, про роботу громадської приймальні за принципом "єдиного вікна" та телефонної "гарячої лінії".
Переконавшись в тому, що зустріч була корисною для слухачів, працівники управління вирішили проводити такі заняття і надалі, інформує ГУПФУ в Закарпатській області.

Про Захід